Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Δυσαρεστημένοι οι μισοί Βρετανοί με τον Ντ. Κάμερον

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς (53%) εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τον Ντέιβιντ Κάμερον, με αυτούς που εκφράζουν ικανοποίηση για το Βρετανό πρωθυπουργό να φθάνουν το 38%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.
Ειδικότερα, η μηνιαία έρευνα των Reuters/Ipsos MORI καταδεικνύει ότι η ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο έχει φθάσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2010, με τα 2/3 των πολιτών να είναι επικριτικά ως προς τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.
Το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, που ξέσπασε πριν από δύο εβδομάδες, έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των Βρετανών τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αστυνομία και τον Τύπο.
Το 52% των πολιτών θεωρεί ότι ο Κάμερον χειρίστηκε λάθος την υπόθεση, σε αντίθεση με ποσοστό 36% που κρίνει ότι προέβη σε σωστούς χειρισμούς. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός καλείται να δώσει απαντήσεις για το σκάνδαλο ενώπιον της Βουλής.

Την ίδια στιγμή, οι μισοί εκ των ερωτηθέντων κρίνουν ότι ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ -που έχει υιοθετήσει πιο σκληρή γραμμή απέναντι στην υπόθεση- χειρίζεται την κρίση σωστότερα.
Το ποσοστό όσων εμφανίζονται ευχαριστημένοι μαζί του (37%) αυξήθηκε σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιουνίου, ωστόσο το 44% των πολιτών εξακολουθεί να είναι δυσαρεστημένο.
«Αν και το σκάνδαλο έχει ενισχύσει τη δημοτικότητα του Μίλιμπαντ, αυτό δεν μεταφράζεται με αυξημένη στήριξη του κόμματός τους», εξηγούν οι δημοσκόποι.
Από τους ερωτηθέντες, το 32% απάντησε ότι θα ψήφιζε το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα (με μία μείωση της τάξης του 5% από τον Ιούνιο). Η στήριξη προς τους Εργατικούς και τον εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού, τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, παραμένει η ίδια με 39% και 11% αντίστοιχα.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2020316

Δεν υπάρχουν σχόλια: