Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τη μετανάστευση θεωρεί ιδανική λύση η πλειονότητα των νέων

Το 76% των νέων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, πιστεύει ότι η μετανάστευση αποτελεί την ιδανική λύση στην αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα η οποία διεξήχθη από την Focus Bari για λογαριασμό του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα «Η οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια των 20χρονων».
Προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει απόσταση μεταξύ σκέψης και πράξης καθώς μόλις το 17% των νέων δηλώνει αποφασισμένο να φύγει στο εξωτερικό, ενώ το 53% δεν έχει κάνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση αν και υπάρχει ως «λύση στο πίσω μέρος του μυαλού». Το 16% μένει στην Ελλάδα γιατί θέλει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες ενώ το 14% δηλώνει ότι μένει συνειδητά στη χώρα υποστηρίζοντας ότι αυτή η γενιά μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.
Επτά στους δέκα νέους δηλώνουν επηρεασμένοι από την κρίση στη ζωή και την καθημερινότητά τους, ενώ το 68% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι καλύτερα να φύγουν οι νέοι από τη χώρα, εάν μπορούν.
Οι νέοι πιστεύουν ότι οι συνέπειες της κρίσης μπορούν να αντιμετωπιστούν - πέρα από τη μετανάστευση- με την οικονομία και μείωση εξόδων (71%), τη συμμετοχή σε μαζικές σιαδηλώσεις (38%), την οικονομική στήριξη από τους γονείς (36%), την αποδοκιμασία των πολιτικών (32%) και τέλος την αλλαγή επαγγέλματος και στόχων (21%)

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2169501

3 σχόλια:

koulpa είπε...

xaxaxa εγώ σου λέω ότι και οι γέροι το ίδιο.. :) :)
καλησπέρες :) :)

geokalp είπε...

καλησπέρα!

γελάμε αλλά είναι πικρό...
μετά θα τους αρέσει κι ο Καζαντζίδης!!

qifei2012 είπε...

After that compact gains, I think you will acquire the understanding together with Microsoft Office 2010 Download the item match everyone with lots of simple realizing, besides by yourself with no visitors tutorial, for those who assume that right for you, you should make sure you don't heist so as to regarding this Microsoft office 2010. Office 2010 key