Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Η Γερμανίδα καγκελάριος παραμένει η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου. Στη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες περιλαμβάνεται επίσης η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη, στην 78η θέση.
Το περιοδικό αναφέρει ότι η Ανγκελα Μέρκελ «καταβάλει άοκνες προσπάθειες για την ανόρθωση της ισχυρότερης στην Ευρώπη οικονομίας, με μέτρα αποτελεσματικά [...]. Δείχνει πυγμή και σε θέματα διεθνών προβληματισμών, εκεί όπου άλλοι κάνουν πίσω, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα του Δαλάι Λάμα, τον οποίο μόνον εκείνη αποτόλμησε να συναντήσει ως αρχηγός κράτους».
Τη δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Αμερικανίδα Σίλα Μπερ, πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Federal Deposit Insurance Corp., ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η διευθύνουσα σύμβουλος της PepsiCo Ίντρα Νουγί.
Η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά στη λίστα με τις ισχυρότερες γυναίκες, στην 78η θέση. Το περιοδικό Forbes αναφέρει: «υπήρξε πρώην δήμαρχος της Αθήνας, αλλά το ουσιαστικότερο επίτευγμά της είναι ότι παρέμεινε επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τις εκλογές, ενώ συνέβαλε στην επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας από την Ελλάδα και επιπλέον υποστήριξε το γαλλικό σχέδιο της Ένωσης για τη Μεσόγειο».
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις έπεσε από την τέταρτη θέση -που ήταν πέρυσι-, στην έβδομη. Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες καταλαμβάνει τη 13η θέση, η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται στην 28η θέση, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ Β' στην 58η.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: