Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

13.000 μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν σε 12 σημεία της Αττικής

Χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηολώσεις των μουσουλμάνων. «Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς τζαμί» δήλωσε Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος.

Δεκατρείς χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ανοιχτής προσευχής των μουσουλμάνων, σε δώδεκα διαφορετικά σημεία της Αττικής.
Η προσευχή, που ξεκίνησε από τις 7:40 το πρωί και τελείωσε στις 11, έγινε χωρίς να συμβεί το παραμικρό, εκτός από την πλατεία Αττικής, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξαν προκλήσεις από πλευράς μικρής μερίδας κατοίκων, οι οποίοι πετούσαν αυγά και άλλα αντικείμενα εναντίον μουσουλμάνων που περνούσαν στο δρόμο, αλλά δεν υπήρξε αντίδραση και με την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, δεν σημειώθηκαν επεισόδια.
Οπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, στις εκδηλώσεις των μουσουλμάνων παραβρέθηκαν 4.000 άτομα στο Αιγάλεω, 2.000 του ελληνοαραβικού επιμορφωτικού κέντρου στην οδό Κύπρου στο Μοσχάτο, 500 στα Προπύλαια, 600 στην πλατεία Αττικής, 600 στην πλατεία Κουμουνδούρου, 1.000 στον παλιό Ιππόδρομο στο Φάληρο, 1.000 στη λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι, 300 στο γήπεδο μπάσκετ της Ελευσίνας, 250 στον Ασπρόπυργο, 1.500 σε παλιό εργοστάσιο στη λεωφόρο Μαρκοπούλου στο Κορωπί, 250 στα Οινόφυτα και 1.000 στο γήπεδο του Ιερόθεου στο Περιστέρι.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_144_16/11/2010_364578

2 σχόλια:

koulpa είπε...

xaxa γενήθηκα μάλον ανάποδος.. πραγματηστής.. και χαρούμενος την κάθε μέρα.. πρέπει να είσαι εθεροβάμον και να μην περνάς καθόλου καλά για να αναζητάς μετά θάνατον καλοπέραση.. :):)
κάθε θρησκευτική σύναξη με ενοχλεί.. και το τυπικό.. και η κατάνυξη.. αλλά αν αυτό θέλουν.. δε καταλαβαίνω γιατί κάποιος να αντιδράσει.. :):)
το μόνο που με ενοχλεί.. είναι να μου σπάσει κάποιος το κεφάλι.. νομίζοντας ότι προσέβαλα με κάποια πράξη ή ρίση μου.. κάποια από τις θρησκευτικές του αγγυλώσεις.. ανεξαρτήτος θρησκίας βέβαια.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

geokalp είπε...

καλημέρα koulpa!

ακόμα μια κοφτερή επιγραμματική ανάλυση :))
σε πάω και το ξέρεις!