Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το 93% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του Bloomberg θεωρεί πως η Ελλάδα θα πτωχεύσει

Το 93% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του Bloomberg θεωρεί πως η Ελλάδα θα πτωχεύσει και το 51% ότι η ζώνη του ευρώ θα καταρρεύσει κάποια στιγμή.
 
Σύμφωνα με την τριμηνιαία παγκόσμια δημοσκόπηση του πρακτορείου σε 1.031 οι επενδυτές, αναλυτές και χρηματιστές συνδρομητές του Bloomberg, το 75% προβλέπει ύφεση στην Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, το 72% προβλέπει πως μια χώρα μέλος της ζώνης του ευρώ θα εγκαταλείψει μέσα στην προσεχή πενταετία το ευρώ, ενώ το 40% θεωρεί πως αυτό θα γίνει μέσα στο επόμενο έτος.
Το 53% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κρίση χρέους θα διαχυθεί στον τραπεζικό τομέα ο οποίος κατέχει τα κρατικά ομόλογα, ενώ το 35% περίπου εκτιμά πως η επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία τον επόμενο χρόνο.
Το 56% δηλώνει πως θα μειώσει την έκθεσή του στο ευρώ μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 88% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι συνθήκες στην οικονομία της Ευρωζώνης  επιδεινώνονται.
Δεδομένου ότι η Ελλάδα αγωνίζεται να επιβάλει τη λιτότητα που απαιτείται για την αξιοποίηση της διεθνούς βοήθειας το 93% των ερωτηθέντων δήλωσε πως τελικά η χώρα θα χρεοκοπήσει. Το 56% προβλέπει το ίδιο για την Πορτογαλία, ενώ το 58% θεωρεί πως η Ιρλανδία θα αποφύγει τη χρεοκοπία.
Το 64% δήλωσε πως η Ισπανία θα συνεχίσει να πληρώνει τους λογαριασμούς της και παρόμοιος αριθμός ερωτηθέντων δήλωσε ότι το ίδιο θα ισχύσει η Ιταλίας.
Για το πώς αξιολογούν τους ηγέτες της Ευρώπης με χρηματοοικονομικά κριτήρια το 59% αντιμετωπίζει αρνητικά την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και το 70% ήταν επικριτικό για τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231130720

Δεν υπάρχουν σχόλια: