Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Κοκαΐνη, ηρωίνη και κάνναβη… στα διυλιστήρια της Ψυτάλλειας!

O πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Θεμιστοκλής Λέκκας, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, που πραγματοποίησε η εταιρία σε συνεργασία με τον επίκουρο καθηγητή του το Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Θωμαΐδη, τόνισε: «Στα υγρά απόβλητα που φθάνουν στην Ψυττάλεια ανιχνεύθηκαν μεταξύ άλλων ναρκωτικές και ψυχoτρόπες ουσίες. Οι συγκεντρώσεις των πιο γνωστών ουσιών είναι σημαντικές».
Οι συγκεντρώσεις ουσιών όπως η κάνναβη, η κοκαΐνη, η έκσταση και η ηρωίνη στα υγρά οικιακά απόβλητα της πρωτεύουσας ήταν ιδιαίτερα αυξημένες. Οι ημερήσιες χρήσεις υπολογίστηκαν σε 500 έως 600 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα κιλό ηρωίνης, δύο κιλά κάνναβης και 10 έως 20 γραμμάρια χαπιών ecstasy. Οι συγκεντρώσεις της κοκαΐνης και του ecstasy παρουσιάζουν αύξηση το Σαββατοκύριακο, ενώ η ηρωίνη και η κάνναβη έχουν σταθερή χρήση όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Το ζήτημα τον αναδυόμενων ρύπων για την επαναχρησιμοποιήση του νερού για ανθρώπινη χρήση απασχολεί γενικότερα την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν στο 12ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, που πραγματοποιείται στη Ρόδο.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: