Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

H ανεργία πλήττει 75 εκατ. νέους

Σε σχεδόν 75 εκατομμύρια ανέρχονται το 2012 οι ανέργοι ηλικίας 15 έως 24 ετών, αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια από το 2007, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας (Organisation internationale du travail, OIT).
Όπως αναφέρεται στην έρευνα το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των νέων για το 2012 επανήλθε σχεδόν στο υψηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο ιστορικά μετά το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και δεν αναμένεται να μειωθεί πριν από το 2016 τουλάχιστον.
Τα στοιχεία του Οργανισμού δείχνουν ότι το 12,7% των νέων είναι άνεργοι φέτος, ποσοστό σχεδόν ίσο με το αποκορύφωμα της κρίσης το 2009 (75,4 εκατ.), και ελαφρά αυξημένο από την περασμένη χρονιά, όταν η ανεργία έπληττε το 12,6% των νέων.
Το ποσοστό είναι ακόμη πιο αυξημένο, σύμφωνα με τους ειδικούς του οργανισμού, εάν συμπεριληφθούν εκείνοι που, αποθαρρυμένοι από την έλλειψη προοπτικών, έχουν εγκαταλείψει την αναζήτηση εργασίας: σε αυτή την περίπτωση, το ποσοστό των νέων παγκοσμίως που είναι άνεργοι διαμορφώνεται στο 13,6%.
«Η κρίση της ανεργίας των νέων μπορεί να ξεπεραστεί, αν η δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους γίνει σημαντική προτεραιότητα της πολιτικής διαδικασίας λήψης αποφάσεων και οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα επιταχυνθούν σημαντικά», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του τομέα του Οργανισμού για την εργασία, ο Χοσέ Μανουέλ Σαλασάρ-Σιρινάκς.
Τα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν «φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλα κίνητρα για τις επιχειρήσεις οι οποίες προσλαμβάνουν νέους», «προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που ενσωματώνουν κατάρτιση (...) και πρόσβαση σε κεφάλαια», καθώς και τη «βελτίωση της κοινωνικής προστασίας για τους νέους», πρόσθεσε.
Το ποσοστό της ανεργίας των νέων σε διεθνές επίπεδο μεσοπρόθεσμα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο καθώς θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας νέοι που σπουδάζουν.
Αυτό ισχύει κυρίως στις ανεπτυγμένες οικονομίες, σύμφωνα με την έκθεση του οργανισμού. Ως το 2016, το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των νέων «αναμένεται να παραμείνει στο ίδιο υψηλό επίπεδο», κατά την έρευνα.
Στη Βόρεια Αφρική, το ποσοστό της ανεργίας των νέων αυξήθηκε κατά 5% μετά τη λεγόμενη Αραβική Ανοιξη από το 2010, στο 27,9%. Στη Μέση Ανατολή, το ποσοστό ανήλθε στο 26,5%. Στην κεντρική και στην νοτιοανατολική Ευρώπη μειώθηκε ελαφρά στο 17,6%, ενώ στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική η ανεργία των νέων επίσης υποχώρησε, στο 14,3%.
Στην υποσαχάρεια Αφρική το ποσοστό ανήλθε στο 11,5% το 2011, παραμένοντας σχετικά σταθερό από το 2005. Στη νοτιοανατολική Ασία και στην περιφέρεια του Ειρηνικού ανερχόταν στο 13,5%, σημειώνοντας μικρή μείωση.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που επικαλούνται, η ανεργία τείνει να πλήττει περισσότερο τις νέες στις περισσότερες περιοχές.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2181835

1 σχόλιο:

qifei2012 είπε...

With Microsoft Office 2010 you can create rich in addition to artwork mass media initiatives implementing comfy Office environment gear Microsoft office 2010. As opposed to discovering completely new strategies pertaining to video playback media, pix, along with charts,Project 2010 download, you'll be able to meaning together with replace advertising relating to gross sales pitch in addition to visualize critical data in the actual plans you know office 2010. Microsoft office 2010 download