Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

οι 10 καλύτερες εφαρμογές για Android του 2012 σύμφωνα με την Google Πηγή: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες εφαρμογές για Android του 2012 σύμφωνα με την Google

Λίγες μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου, η Google παρουσίασε τις 10 καλύτερες εφαρμογές για Android μέσα από τη σελίδα του Google Play, επισημαίνοντας πως πρόκειται για τις καλύτερες εφαρμογές της πλατφόρμας.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Google, «πολλές έκαναν την εμφάνιση τους μέσα στο 2012 ενώ άλλες κυκλοφόρησαν πολύ σημαντικές αναβαθμίσεις που πέτυχαν υψηλά επίπεδα στη χρησιμότητα, συνδεσιμότητα αλλά και στο σχεδιασμό. Σχεδόν όλες είναι διαθέσιμες σε ολόκληρο τον κόσμο και προσφέρονται για tablets αλλά και για smartphones. Κάθε μία από αυτές τις εφαρμογές αντιπροσωπεύει την ποιότητα του Google Play»
Οι δέκα εφαρμογές που ψηφίστηκαν ως οι καλύτερες του 2012 είναι:
Evernote
Ατζέντα που επιτρέπει την οργάνωση και δημιουργία σημειώσεων, φωτογραφιών και ήχων
Pinterest
Δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε φωτογραφίες και πληροφορίες για τα ενδιαφέροντά σας από μία μεγάλη γκάμα κατηγοριών.
Grimm's Snow White
Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο παραμυθιών των αδελφών Grimm.
Pocket
Μία εφαρμογή ανάγνωσης άρθρων από το ίντερνετ, που αποθηκεύει τα αρχεία για να τα διαβάζετε ακόμα και εκτός σύνδεσης
Expedia
Ταξιδιωτικός οδηγός με λίστες ξενοδοχείων και πτήσεων σε όλο τον κόσμο.
Ancestry
Δημιουργεί το γενεαλογικό σας δένδρο, αναζητεί πληροφορίες στο διαδίκτυο και σας ενημερώνει για πιθανούς συγγενείς σας.
Fancy
Μία νέα προοπτική για τον κόσμο της μόδας και των ηλεκτρονικών αγορών.
SeriesGuide Show Manager
Αναζητά και οργανώνει επεισόδια από τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές σειρές.
PixLR Express
Εφαρμογή φωτογραφικής επεξεργασίας για smartphones και για tablets
TED
Περιλαμβάνει διαλέξεις μερικών από τους πιο έξυπνους ανθρώπους του κόσμου.
 
 http://www.iefimerida.gr/node/83650

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Αυξάνονται οι ιδιοφυΐες

Οι ιδιοφυείς άνθρωποι αυξάνονται, με τις γυναίκες να ενισχύουν τα ποσοστά τους.




Η ανθρώπινη ευφυΐα υπήρξε ανέκαθεν ακανθώδες θέμα για τις επιστήμες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις διακυμάνσεις της μεταξύ των φύλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αντίδραση στις δηλώσεις του πρώην προέδρου του Χάρβαρντ, Λάρι Σάμερς το 2005, σχετικά με τη μειωμένη ικανότητα των γυναικών στα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες.Στην αντιπαράθεση αυτή ρίχτηκαν πρόσφατα ερευνητές του Πανεπιστημίου Ντιούκ, που κατέληξαν σε δύο σημαντικά συμπεράσματα.
Πρώτον, ότι το «φαινόμενο Φλιν» ισχύει και ενισχύεται διαρκώς. Με τον όρο αυτό, οι επιστήμονες εννοούν τη σταδιακή και διαρκή άνοδο των επιπέδων IQ σε άνδρες και γυναίκες, που εκδηλώνεται κατά κύριο λόγο στους πλέον ευφυείς και δεύτερον, ότι η ιστορική διαφορά ευφυΐας μεταξύ ανδρών και γυναικών έχει πλέον εξαφανισθεί.
Αν και η μελέτη δεν υποστηρίζει ότι εισάγει θέσφατα, το εύρος του δείγματός της είναι τέτοιο που ακόμα και οι πλέον σκεπτικιστές υποχρεώνονται να καμφθούν στα πορίσματά της.
Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στα αίτια εμφάνισης του «φαινομένου Φλιν», οι γνώμες συγκλίνουν στις ωφέλιμες επιπτώσεις της βελτιωμένης διατροφής, καθώς και της πληθώρας ερεθισμάτων που απολαμβάνει ο σύγχρονος άνθρωπος

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_24/12/2012_475843.

Τα δημοφιλέστερα άρθρα της Wikipedia

Μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δημοφιλέστερα άρθρα των διαφορετικών «εκδόσεων» της Wikipedia παρουσιάστηκαν φέτος.
Στην κορυφή της αγγλόφωνης Wikipedia βρέθηκε το Facebook, ενώ το κινεζικό όρος Χούα Σαν (όπου βρίσκεται το αποκαλούμενο ως πιο επικίνδυνο ορειβατικό μονοπάτι του κόσμου) ήταν το νούμερο ένα της ολλανδικής. Τα στοιχεία αυτά δημοσίευσε ο Σουηδός μηχανικός λογισμικού Γιόχαν Γκούναρσον, στο πλαίσιο του προγράμματος Wikitrends.
Εξαιρετικά δημοφιλή θέματα παρουσιάζονται παγκοσμίως το σεξ, η ιστορία και ο χώρος της ψυχαγωγίας. Στο Ιράν, πέρα από τα άρθρα για την Τεχεράνη, μεγάλη επισκεψιμότητα είχαν επίσης καταχωρήσεις σχετικά με το σεξ, την κλειτοριδεκτομή και την ομοφυλοφιλία.
Στην αραβική Wikipedia, στην κορυφή βρέθηκαν η Αίγυπτος και ο Μωχάμετ Αλή Πασάς, ο θεωρούμενος ως ιδρυτής της σύγχρονης Αιγύπτου. Στη ρωσική επίσης τα πρωτεία κατέκτησε το άρθρο για την ίδια τη Ρωσία, αλλά επίσης το ενδιαφέρον προσέλκυσαν τα πορνογραφικά sites και η ανεργία.
Στην ιταλική, νούμερο ένα ήταν η αμερικανική τηλεοπτική σειρά Grey's Anatomy, ενώ στο ίδιο πνεύμα ακολούθησαν τα Gossip Girl και Vampire Diaries. Στην Τουρκία, πρώτη ήταν η εγγραφή για τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
Το Top 10 της αγγλικής έκδοσης της Wikipedia ήταν το εξής:
1. Facebook
2. Wiki
3. Deaths in 2012
4. One Direction
5. The Avengers (2012 film)
6. Fifty Shades of Grey
7. 2012 phenomenon
8. The Dark Knight Rises
9. Google
10. The Hunger Games
Όσον αφορά την Βικιπαίδεια, ελληνική έκδοση της Wikipedia, το Top 10 ήταν το εξής
1. Ελλάδα
2. Χρυσή Αυγή
3. Σουλεϊμάν Α' ο Μεγαλοπρεπής
4. Χρυσή Τομή
5. Οδυσσέας Ελύτης
6. Αλέξης Τσίπρας
7. Στάσεις στο σεξ
8. Ευρώπη
9. Κατάλογος κωδικών κλήσεων χωρών
10. Θεσσαλονίκη
Την πλήρη κατάταξη μπορείτε να δείτε εδώ
http://toolserver.org/~johang/2012.html

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2267528

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς

Picture 0 for Τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς
Ο ψυχολόγος Κέβιν Ντάτον ο οποίος ειδικεύεται στην μελέτη της κοινωνικής επιρροής, στο βιβλίο του «The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success» ( Η σοφία των ψυχοπαθών. Τι μπορούν να μας διδάξουν για την επιτυχία), παρουσιάζει τον κατάλογο των 10 επαγγελμάτων με τους περισσότερους ψυχοπαθείς, αλλά και τον κατάλογο με άλλα 10 επαγγέλματα όπου η ψυχοπάθεια δεν αποτελεί πλειοψηφία.
Βέβαια, για να αποφεύγονται παρερμηνείες και υπεραπλουστεύσεις, με τον όρο “ψυχοπαθής” δεν εννοούμε απαραιτήτως κάποιον serial killer, ή κάποιον που του αρέσει να βασανίζει και να τυραννά.
Οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως η ψυχοπάθεια είναι μια διαταραχή της προσωπικότητας η οποία χαρακτηρίζεται από ρηχά συναισθήματα (ιδίως μειωμένη αίσθηση του φόβου), ανοχή του στρες, έλλειψη ενσυναίσθησης, ψυχρή αντιμετώπιση των πάντων χωρίς αίσθηση ενοχής, εγωκεντρισμό, ανευθυνότητα, παρορμητικότητα και αντικοινωνικές συμπεριφορές.
Σύμφωνα με τον Κέβιν Ντάντον τα επαγγέλματα τα οποία συνδέονται με το άγχος αλλά και την εξουσία είναι μια πρόκληση για τους ψυχοπαθείς ενώ εκείνα όπου η ανθρώπινη επαφή είναι άμεση και μεγαλύτερη, αποθαρρύνουν τους ψυχοπαθείς να τα επιλέξουν.

Επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς:
-Γενικοί Διευθυντές
-Δικηγόροι
-Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ
-Πωλητές
-Χειρουργοί
-Δημοσιογράφοι
-Αστυνομικοί
-Ιερείς
-Σεφ
-Δημόσιοι υπάλληλοι

Επαγγέλματα όπου η ψυχοπάθεια δεν αποτελεί πλειοψηφία:
-Φροντιστές
-Νοσοκόμοι
-Θεραπευτές
-Τεχνίτες
-Αισθητικοί
-Εργαζόμενοι σε αγαθοεργίες
-Δάσκαλοι
-Καλλιτέχνες
-Ιατροί
-Λογιστές


http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=119202

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πτώση 15,3% στις πωλήσεις αυτοκινήτων - Ρεκόρ καταθέσεων πινακίδων [1976]

Πτώση 15,3% σημαίωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στο πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου καθώς διατέθηκαν μόλις 1.733 νέα ΙΧ έναντι 2.048 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Ωστόσο το εντυπωσιακό στοιχείο των πωλήσεων στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχει να κάνει με τα εταιρικά αυτοκίνητα (Fleet) τα οποία κυμαίνονται σε περίπου 36% του συνόλου των πωλήσεων με αποτέλεσμα η λιανική να κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 1.100 αυτοκίνητα.
Αλλωστε όπως αποδεικνύουν και τα στατιστικά στοιχεία τείνουν να παγιωθούν οι πωλήσεις λιανικής τους τουλάχιστον στα πρώτα 15νθήμερα των τελευταίων μηνών κοντά στα 1.000 οχήματα με ότι και αν σημαίνει αυτό για τους εισαγωγείς και τις εμπορίες αυτοκινήτων.
Οσον αφορά στις αναλυτικές πωλήσεις του πρώτου 15νθημέρου Δεκεμβρίου στην πρώτη θέση βρέθηκε η Opel με 295 πωλήσεις ΙΧ και ακολουθούν η VW με 173, η Toyota με 139, η Citroen με 137 και η Hyundai με 108 οχήματα.
Σε επίπεδο έτους η αγορά καταγράφει πτώση 39,44% δύο εβδομάδες πριν το τέλος του 2012 έχουν διατεθεί 58.276 νέα ΙΧ έναντι 96.240 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Πάντως τέτοιες επιδόσεις η ελληνική αγορά αυτοκινήτου είχε να σημειώσει από το 1976 όποτε και διατέθηκαν περίπου 58.500 αυτοκίνητα...
Κατάρρευση στα έσοδα
Πέραν της κατάρρευσης στα έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης, το Φόρο Πολυτελείας αλλά και τον ΦΠΑ το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να συνυπολογίσει τις πιθανές απώλειες που μπορεί να δημιουργηθούν στα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας. Ειδικότερα σε όλες τις εφορίες της Επικράτειας έχουν δημιουργηθεί ήδη ουρές ενώ τα πρώτα στοιχεία φανερώνουν διπλασιασμό του αριθμού των πινακίδων κυκλοφορίας που κατατίθενται κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στα δημοσιονομικά έσοδα.
Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος είσπραξης 1,24 δισ. ευρώ από τα Τέλη Κυκλοφορίας τότε θα δημιουργηθεί νέο έλλειμμα στον προϋπολογισμό όπως συνέβη και το 2011 που το κράτος έχασε περίπου 150 εκατ. ευρώ.
Πάντως αποτελεί γεγονός πως ακόμη και στις εφορίες που στεγάζονται σε σχετικά εύπορες περιοχές οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων καταφθάνουν με πολλά ζεύγη στα χέρια τους ώστε να τις καταθέσουν για προσωρινή ακινησία και όχι μόνο με ένα ζεύγος πινακίδων.
Μάλιστα χαρακτηριστικό παράδειγμα από την εφορία Ψυχικού αποτελεί ιδιοκτήτης που κατέφθασε στην ΔΟΥ κρατώντας τρία ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας με ακριβώς ίδια αριμητικά ψηφία (4444) και στις 3 πινακίδες αυτοκινήτων που έχει στην κατοχή της!
Οπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς για να προμηθευτεί κανείς τέτοιες πινακίδες κυκλοφορίας σίγουρα δεν πρόκειται για έναν απλό πελάτη αλλά ούτε οι συγκεκριμένες πινακίδες κυκλοφορίας είχαν τοποθετηθεί σε μικρού κυβισμού αυτοκίνητα...
Εκτός στόχων έχουν τεθεί τα κρατικά έσοδα από τον κλάδο του αυτοκινήτου και ειδικότερα από τα Τέλη Ταξινόμησης. Μάλιστα σύμφωνα με τα δελτία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το 2012 τα έσοδα από τα Τέλη Ταξινόμησης στο 10μηνο καταγράφουν πτώση 48,8% καθώς ανήλθαν σε μόλις 43 εκατ. ευρώ όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2011 ήταν 84 εκατ. ευρώ.
Πριν λίγα χρόνια βέβαια τα έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης στα ΙΧ ξεπερνούσε κατά το πολύ το 1 δισ. ευρώ!
Οσον αφορά στο 2013 οι εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για μόλις 33 εκατ. ευρώ έσοδα από τα Τέλη Ταξινόμησης ενώ παράλληλα εμφανίζονται 50.000 έσοδα από τον ειδικό Φόρο επιβατικών ΙΧ με μεγάλο κυλινδρισμό κινητήρα τα οποία αφορούν σε παλιές οφειλές κατόχων ΙΧ και όχι στην επαναφορά του μέτρου!
Συγκριτικές πωλήσεις νέων ΙΧ 2011-2010
Α' 15νθήμερα Δεκεμβρίου

Εταιρεία Δεκ. 12 Δεκ. 11 Διαφ.%
Opel 295 263 12,1
Toyota 173 240 -27,9
VW 139 147 -5,4
Citroen 137 48 185,4
Hyundai 108 185 -41,6
Skoda 105 170 -38,2
Peugeot 91 70 30
Nissan 82 62 32,5
Volvo 79 23 243,4
Mercedes 60 88 -31,8
Fiat 59 91 -35,1
BMW 57 61 -16,3
Audi 41 28 46,4
Kia 41 25 64
Ford 36 85 -57,6
Renault 35 36 -2,7
Seat 32 55 -41,8
Suzuki 32 56 -42,8
Mini 30 25 20
Chevrolet 18 24 -25
Smart 18 69 -73,9
Honda 17 32 -46,8
Lancia 16 6 166,6
Dacia 9 18 -50
Mitsubishi 9 21 -57,1
Alfa Romeo 8 44 -81,8
Daihatsu 4 18 -77,7
Subaru 1 6 -83,3
Land Rover 1 - 100
Mazda - 22 -100
Σύνολο 1.733 2.047 -15,3

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27199&subid=2&pubid=112967357

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Eurostat: Στα όρια της φτώχειας 3,4 εκ. άνθρωποι στην Ελλάδα, το 2011

Κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 31% του πληθυσμού της Ελλάδας, το δε 21% ζει με πενιχρό εισόδημα, ακόμα και μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2011, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού κοντά στο όριο της φτώχειας, μετά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.
Σύμφωνα με τη Eurostat, άτομα κοντά στο όριο της φτώχειας θεωρούνται εκείνα που ζουν σε νοικοκυριά με διαθέσιμο εισόδημα κάτω του 60% του εθνικού μέσου διαθέσιμου εισοδήματος (μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το 2011, στην Ελλάδα ζούσαν 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ή το 31% του πληθυσμού. Το 2010 το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα ήταν 27,7% και το 2008 ήταν 28,1%.
Την ίδια χρονιά στην ΕΕ, 119,6 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κοντά στο όριο της φτώχειας, ή το 24,2% του πληθυσμού, έναντι 23,4% το 2010 και 23,5% το 2008.
Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (49%), στη Ρουμανία και τη Λετονία (40%), στη Λιθουανία (33%) και στην Ουγγαρία και την Ελλάδα (31%). Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στη Τσεχία (15%), στην Ολλανδία και τη Σουηδία (16%) και στο Λουξεμβούργο και την Αυστρία (17%).
Εξάλλου, το 17% του πληθυσμού της ΕΕ ζούσε με πενιχρό εισόδημα, μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων. Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού με πενιχρό εισόδημα καταγράφηκαν στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ισπανία (22%) και στην Ελλάδα (21%). Αντιθέτως, τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Τσεχία (10%), στην Ολλανδία (11%), στην Αυστρία, τη Δανία και τη Σλοβακία (13%).
Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που αδυνατεί να καλύψει σημαντικά υλικά αγαθά, το 2011 ανήλθε σε 15,2%, έναντι 8,8% στην ΕΕ. Ο συγκεκριμένος δείκτης παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στην ΕΕ, ξεκινώντας από 1% στο Λουξεμβούργο και τη Σουηδία και φτάνοντας στο 44% στη Βουλγαρία και στο 31% στη Λετονία.
Σημειώνεται ότι άτομα που αδυνατούν να καλύψουν σημαντικά υλικά αγαθά θεωρούνται εκείνα τα οποία αδυνατούν να καλύψουν τέσσερα από τα ακόλουθα εννέα αγαθά: 1) ενοίκιο, ή εξόφληση δανείου 2) θέρμανση 3) απρόοπτα έξοδα 4) διατροφή με κρέας ή ψάρι κάθε δύο ημέρες 5) διακοπές εκτός οικίας για μία εβδομάδα 6) αυτοκίνητο 7) πλυντήριο ρούχων 8) έγχρωμη τηλεόραση 9) τηλέφωνο.
Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που ζούσε σε νοικοκυριά χαμηλής εντάσεως εργασίας ανήλθε σε 11,8% το 2011, έναντι 10% στην ΕΕ.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η μείωση των ποσοστών του πληθυσμού της ΕΕ που ζει κοντά στο όριο της φτώχειας, αποτελεί στόχο-κλειδί της Στρατηγικής για την Ευρώπη 2020.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/12/2012_472678

Στα όρια φτώχειας ή αποκλεισμού το 24% των Ευρωπαίων

Αύξηση σημείωσε το ποσοστό των πολιτών της ΕΕ που είναι σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το 2011 119,6 εκατομμύρια άνθρωποι, (το 24,2%), στην Ευρώπη των 27 είναι αντιμέτωποι με αυτόν τον κίνδυνο, από 23,4% το 2010 and 23,5% το 2008.
Τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται στη Βουλγαρία (49%), τη Ρουμανία και τη Λετονία (40%), τη Λιθουανία (33%), την Ελλάδα και την Ουγγαρία (31%). Για τη χώρα μας το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους.
Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία (15%), την Ολλανδία και τη Σουηδία (16%) και το Λουξεμβούργο και την Αυστρία (17%). Τα ποσοστά παραμένουν σταθερά για το 2010 και το 2011 για τη Γερμανία και τη Γαλλία, στο 19,9% και το 19,3% αντίστοιχα.
Το 2011 αυξήθηκε και το ποσοστό των Κυπρίων που είναι πλέον κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε (μετά τις κοινωνικές ασφαλίσεις) στο 23,5% του πληθυσμού, από 22,9% που ήταν το 2010. Δηλαδή, περίπου 200.000 άτομα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2260420

Κύπρος: Κοντά στο όριο της φτώχειας το 23,5% του πληθυσμού

Κοντά στο όριο της φτώχειας βρίσκεται μεγάλο ποσοστό των Κυπρίων, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.
Το 2011 το 14,5% των Κυπρίων ζούσε στα όρια της φτώχειας, ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις Κύπριους πληρούσε τουλάχιστον ένα από τα τρία κοινοτικά κριτήρια που χαρακτηρίζουν τη φτώχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Εurostat.
 
Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, το 2011 το 23,5% του πληθυσμού, δηλαδή 200.000 Κύπριοι πληρούσαν τουλάχιστον ένα από τα τρία κριτήρια που προσδιορίζουν τον κίνδυνο φτώχειας. Η Eurostat προσδιορίζει τον χαρακτηρισμό της φτώχειας με βάση τρία κριτήρια: 1) το εισόδημα, 2) τη στέρηση στοιχειωδών μέσων διαβίωσης, και 3) τα νοικοκυριά που πλήττονται από την ανεργία.
 
Αναφορικά με την πρώτη κατηγορία, το 2011 το 14,5% των Κυπρίων (21,4% των Ελλήνων) ζούσε έχοντας εισόδημα κάτω του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, ακόμη και μετά τις όποιες κοινωνικές παροχές. Ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 16,9%.
 
Στη δεύτερη κατηγορία, το 10,7% των Κυπρίων (15,2% των Ελλήνων) ζούσε υπό συνθήκες στέρησης βασικών μέσων διαβίωσης. Πρόκειται για άτομα που εναλλακτικά δεν μπορούν να συμπεριλάβουν στο γεύμα τους κρέας και ψάρι τρεις φορές τη βδομάδα, δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο και κοινόχρηστα, δεν έχουν επαρκή θέρμανση, στερούνται πλυντηρίου ρούχων, τηλεφώνου, τηλεόρασης, αυτοκινήτου και δεν φεύγουν έστω και για μια βδομάδα μακριά από το σπίτι του σε διακοπές. Ο μέσος όρος στο σύνολο της ΕΕ ήταν 8,8%.
 
Η τρίτη κατηγορία αφορούσε τα άτομα και νοικοκυριά στα οποία η ένταση απασχόλησης ήταν πολύ χαμηλή και αφορούσε το 4,5% των Κυπρίων (11,8% των Ελλήνων). Ωστόσο, με την αύξηση της ανεργίας  θεωρείται βέβαιο ότι στην παραπάνω κατηγορία το ποσοστό έχει αυξηθεί φέτος σημαντικά σε σχέση με το 2011 που αφορούν τα στοιχεία της Eurostat. Ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 10,1%.
 
Στο σύνολο της ΕΕ οι Ευρωπαίοι που απειλούνταν το 2011 από τη φτώχεια αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατ. άτομα σε σχέση με το 2010 φτάνοντας τα 119 εκατομμύρια ή 24,0% (23,4% το 2010) του πληθυσμού.
 
http://www.sigmalive.com/news/local/19445

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Οι... χειρότεροι κωδικοί του 2012

Η SplashData, αναφέρει ότι, παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών, και μάλιστα σε σχέση με μεγάλα ονόματα του Ίντερνετ, (Yahoo, LinkedIn, eHarmony, Last.fm), πολλοί χρήστες επιμένουν να διακινδυνεύουν, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά αδύναμους κωδικούς, που μπορεί να μαντέψει πολύ εύκολα κάποιος.
Τους χειρότερους κωδικούς του 2012, ενός έτους το οποίο χαρακτηρίζεται ως «φορτωμένο» με παραβιάσεις κωδικών και προσωπικών δεδομένων, παρουσίασε η SplashData. Στη συγκεκριμένη ετήσια λίστα περιέχονται οι πιο κοινοί κωδικοί που χρησιμοποιούνται από τους χρήστες του Ίντερνετ σε email, social media και άλλες online υπηρεσίες, η εύρεση και το «σπάσιμο» των οποίων θεωρούνται, όπως είναι εύκολα κατανοητό, «περίπατος» για τους χάκερ.
Η SplashData, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των εφαρμογών διαχείρισης κωδικών, αναφέρει ότι, παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών, και μάλιστα σε σχέση με μεγάλα ονόματα του Ίντερνετ, (Yahoo, LinkedIn, eHarmony, Last.fm), πολλοί χρήστες επιμένουν να διακινδυνεύουν, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά αδύναμους κωδικούς, που μπορεί να μαντέψει πολύ εύκολα κάποιος. Ενδεικτικά, οι τρεις πρώτοι κωδικοί στη συγκεκριμένη λίστα (password, 123456, 12345678) διατηρούσαν τις θέσεις τους στη συγκεκριμένη κατάταξη και στην αντίστοιχη λίστα του 2011. Νέες... κακές ιδέες είναι τα welcome, jesus, ninja, mustang, password1.
Ο Μόργκαν Σλέιν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σχολιάζει τη λίστα σε σχέση με τη δημοφιλή, «τρομακτική» γιορτή του Halloween: «Αυτή την περίοδο του έτους, οι άνθρωποι διασκεδάζουν ασχολούμενοι με τρομακτικές στολές, ταινίες και διακοσμήσεις, αλλά αυτοί που έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση μπορούν να περιγράψουν πόσο τρομακτικό είναι να σου κλέψει κάποιος την "ταυτότητα" εξαιτίας ενός σπασμένου κωδικού…ελπίζουμε ότι με περισσότερη δημοσιότητα πάνω στο πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση αδύναμων κωδικών, θα αυξηθούν αυτοί που θα αρχίσουν να προβαίνουν σε απλές κινήσεις για να προστατευτούν, χρησιμοποιώντας πιο "ισχυρούς" κωδικούς, καθώς και διαφορετικούς κωδικούς για διαφορετικά sites».
Ακολουθεί η λίστα των 25 χειρότερων κωδικών του 2012.
1 password
2 123456
3 12345678
4 abc123
5 qwerty
6 monkey
7 letmein
8 dragon
9 111111
10 baseball
11 iloveyou
12 trustno1
13 1234567
14 sunshine
15 master
16 123123
17 welcome
18 shadow
19 ashley
20 football
21 jesus
22 michael
23 ninja
24 mustang
25 password1
Η λίστα δημιουργήθηκε βάσει δεδομένων που δημοσιεύτηκαν από χάκερ στο διαδίκτυο. Όπως αναφέρει ο Σλέιν, όσο και αν εξελίσσονται οι μέθοδοι και τα «εργαλεία» των χάκερ, πάντα θα είναι προτιμότεροι οι «εύκολοι» στόχοι, οπότε και είναι καλή ιδέα να αφιερώνει κανείς λίγο περισσότερο χρόνο στο να βρει έναν καλύτερο κωδικό.
Κάποιες από τις συμβουλές της SplashData είναι οι εξής: Χρήση κωδικών 8 χαρακτήρων διαφόρων ειδών, χρήση φράσεων οι λέξεις των οποίων διαχωρίζονται με space ή χαρακτήρες όπως θαυμαστικά ή ερωτηματικά, αποφυγή χρήσης του ίδιου κωδικού σε πολλαπλά sites, και χρήση εξειδικευμένων εφαρμογών για την αποθήκευση, οργάνωση και διαχείριση των κωδικών.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2259732