Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς

Picture 0 for Τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς
Ο ψυχολόγος Κέβιν Ντάτον ο οποίος ειδικεύεται στην μελέτη της κοινωνικής επιρροής, στο βιβλίο του «The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success» ( Η σοφία των ψυχοπαθών. Τι μπορούν να μας διδάξουν για την επιτυχία), παρουσιάζει τον κατάλογο των 10 επαγγελμάτων με τους περισσότερους ψυχοπαθείς, αλλά και τον κατάλογο με άλλα 10 επαγγέλματα όπου η ψυχοπάθεια δεν αποτελεί πλειοψηφία.
Βέβαια, για να αποφεύγονται παρερμηνείες και υπεραπλουστεύσεις, με τον όρο “ψυχοπαθής” δεν εννοούμε απαραιτήτως κάποιον serial killer, ή κάποιον που του αρέσει να βασανίζει και να τυραννά.
Οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως η ψυχοπάθεια είναι μια διαταραχή της προσωπικότητας η οποία χαρακτηρίζεται από ρηχά συναισθήματα (ιδίως μειωμένη αίσθηση του φόβου), ανοχή του στρες, έλλειψη ενσυναίσθησης, ψυχρή αντιμετώπιση των πάντων χωρίς αίσθηση ενοχής, εγωκεντρισμό, ανευθυνότητα, παρορμητικότητα και αντικοινωνικές συμπεριφορές.
Σύμφωνα με τον Κέβιν Ντάντον τα επαγγέλματα τα οποία συνδέονται με το άγχος αλλά και την εξουσία είναι μια πρόκληση για τους ψυχοπαθείς ενώ εκείνα όπου η ανθρώπινη επαφή είναι άμεση και μεγαλύτερη, αποθαρρύνουν τους ψυχοπαθείς να τα επιλέξουν.

Επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς:
-Γενικοί Διευθυντές
-Δικηγόροι
-Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ
-Πωλητές
-Χειρουργοί
-Δημοσιογράφοι
-Αστυνομικοί
-Ιερείς
-Σεφ
-Δημόσιοι υπάλληλοι

Επαγγέλματα όπου η ψυχοπάθεια δεν αποτελεί πλειοψηφία:
-Φροντιστές
-Νοσοκόμοι
-Θεραπευτές
-Τεχνίτες
-Αισθητικοί
-Εργαζόμενοι σε αγαθοεργίες
-Δάσκαλοι
-Καλλιτέχνες
-Ιατροί
-Λογιστές


http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=119202

Δεν υπάρχουν σχόλια: