Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Ισλανδία: νούμερα

Ενημερωθείτε για να μην αυτοκτονήσετε…

Πάνω από 100.000 ενημερωτικά φυλλάδια για την ψυχική υγεία τυπώθηκαν στην Ιρλανδία, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι αυτοκτονίες ανθρώπων που έμειναν άνεργοι ή αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης.
Το ποσοστό ανεργίας στην Ιρλανδία διπλασιάσθηκε μέσα σε ένα χρόνο και έφθασε το 12%, ενώ αναμένεται να φθάσει το 15,5% ως το τέλος του 2010.
Παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για αυτοκτονίες στην Ιρλανδία από πέρυσι που η χώρα «βυθίστηκε» στην ύφεση, ωστόσο γιατροί παρατήρησαν αύξηση στη ζήτηση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.
Εξάλλου, το Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας των Αυτοκτονιών ανακοίνωσε ότι 9.218 άνθρωποι μεταφέρθηκαν τη χρονιά αυτή στα νοσοκομεία, καθώς «επιχείρησαν να κάνουν κακό στον εαυτό τους», ενώ η Εθνική Υπηρεσία Για την Πρόληψη των Αυτοκτονιών ανακοίνωσε ότι η ανεργία αύξησε κατά 70% τον κίνδυνο αυτοκτονιών, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν ιστορικό ψυχικής νόσου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κολεγίου Ψυχιατρικής της Ιρλανδίας, με την κατάλληλη υποστήριξη μπορεί να αποτραπεί μια αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών στην Ιρλανδία.
Εκτός από τα ενημερωτικά φυλλάδια, η κυβέρνηση παρέχει τη δυνατότητα στον κόσμο να επισκέπτεται υπηρεσίες που ασχολούνται με τους ανέργους βοηθώντας τους να εντοπίσουν τυχόν σημάδια ψυχικής διαταραχής.
Ο αριθμός των ανθρώπων που αυτοκτονούν κάθε χρόνο στην Ιρλανδία είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των.
www.skai.gr
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: