Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ο Όμηρος Σίμπσον ο πιο αγαπημένος τηλεοπτικός ήρωας

Είναι υπέρβαρος, άχαρος, τεμπέλης και γκαφατζής αλλά αναδείχτηκε ο πιο αγαπημένος τηλεοπτικός χαρακτήρας της εικοσαετίας: ο Όμηρος Σίμπσον, ο διάσημος ήρωας της γνωστής σειράς κινουμένων σχεδίων «Οι Σίμπσον», κατόρθωσε να αφήσει πίσω του τον μαθητευόμενο μάγο Χάρι Πότερ, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Εntertainment Weekly.

Ο δημιουργός του, Ματ Γκρόνιγκ, πιστεύει ότι ο Όμηρος Σίμπσον κατόρθωσε να γοητεύσει το κοινό «επειδή όλοι μας παρασυρόμαστε κρυφά από επιθυμίες που δεν μπορούμε να παραδεχτούμε». Ο βαριεστημένος πάτερ-φαμίλιας της δυσλειτουργικής οικογένειας Σϊμπσον ενσαρκώνει όλα τα στερεότυπα του μέσου αμερικανού και παρότι καρτούν, από το 2000 διαθέτει το δικό του αστέρι δίπλα στους άλλους μύθους του Χόλιγουντ στην Οδό Φήμης («Walk of fame»).

Ο Ματ Γκρόνιγκ εμπνεύστηκε τον Όμηρο Σίμπσον το 1986, στο γραφείο του παραγωγού Τζέιμς Μπρουκς. Ο δημιουργός σκόπευε να μεταφέρει στην τηλεόραση κάποιες σκηνές από το κόμικς του «Η ζωή στην κόλαση» , αλλά επειδή θα έπρεπε να διαπραγματευτεί ξανά τα πνευματικά δικαιώματα της αρχικής έκδοσης, προτίμησε να δώσει ζωή με το πενάκι του στην εκκεντρική οικογένεια Σίμπσον.

Ο Ματ Γκρόνινγκ έδωσε στον κεντρικό χαρακτήρα της νέας σειράς το όνομα του πατέρα του, ενώ λίγα χρόνια αργότερα βάφτισε Όμηρο και τον γιο του. Τα λιγοστά μαλλιά του δημοφιλούς χαρακτήρα σχηματίζουν το αρχικό γράμμα του ονόματος του δημιουργού του.

Στη λίστα των δημοφιλέστερων τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ηρώων, ο Χάρι Πότερ ήρθε δεύτερος και ακολούθησαν η Μπάφι η Βαμπιροφόνισσα (Buffy the Vamprire Slayer), την οποία υποδυόταν η Σάρα Μισέλ Γκέλαρ και ο Τόνι Σοπράνο από την αμερικάνικη σειρά «The Sopranos» (Οι Σοπράνος). Ο Τζόκερ, όπως τον ενσάρκωσε ο Χιθ Λέτζερ λίγο πριν πεθάνει στην ταινία «Ο σκοτεινός ιππότης» βρέθηκε στην πέμπτη θέση. Ανάμεσα στους διάσημους χαρακτήρες περιλαμβάνονται ο «Ψαλιδοχέρης» και ο «Χάνιμπαλ Λέκτερ που τους ερμήνευσαν αντίστοιχα ο Τζόνι Ντεπ και ο Άντονι Χόπκινς.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1824634

Δεν υπάρχουν σχόλια: