Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Μειώνεται η δημοτικότητα του Μπ. Ομπάμα

Μείωση παρουσιάζει το ποσοστό επιδοκιμασίας του Μπαράκ Ομπάμα,ενώ οι Αμερικανοί ανησυχούν για την ανεργία, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Αμερικανών είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι όσον αφορά την ανεργία, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες αποδοκιμάζουν τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ανησυχεί εξαιρετικά για το θέμα της ανεργίας στην χώρα, ενώ το 67% εξέφρασε την ανησυχία του για τις κυβερνητικές δαπάνες.

Το ποσοστό της αποδοκιμασίας του Αμερικανού προέδρου έφτασε στο 52%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά από την ημέρα της εκλογής του το ποσοστό επιδοκιμασίας του.

Μόνο το 45% των ερωτηθέντων απάντησε ότι επιδοκιμάζει την απόδοση του προέδρου.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ανάμεσα στα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τους Αμερικανούς είναι ο χρηματτοπιστωτικός τομέας (88%), το έλλειμμα του προϋπολογισμού (87%), η αξία του δολαρίου (85%) και οι φόροι (84%).

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες βλέπουν την Ουάσιγκτον ως δυσλειτουργική, ενώ κατηγορούν για αυτό τους Ρεπουμπλικανούς. Σχεδόν το 78% συμφωνεί ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι πια αποτελεσματική. Ακόμη, το 36% εξ αυτών σημειώνει ότι το φταίξιμο είναι των Ρεπουμπλικανών, ενώ το 28% επιρρίπτει την ευθύνη αυτή στους Δημοκρατικούς.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές του Νοεμβρίου, το 45% απάντησε ότι σχεδιάζει να ψηφίσει τον Δημοκρατικό υποψήφιο της περιοχής του, ενώ το 43% δήλωσε ότι θα προτιμήσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: