Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας

Απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα εμφανίζονται οι πολίτες στην πλειονότητά τους, σε πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για το Mega, που διενεργήθηκε από την Πέμπτη έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «πόσο αισιόδοξος είστε για την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα» το 79,6% απαντά «λίγο/καθόλου», το 20,1% «πολύ/αρκετά» και το 0,3% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Επίσης, το 54,9% πιστεύει πως η χώρα «μετά από την τριετία θυσιών θα ξαναβρεί το δρόμο της» και δεν θα κινδυνεύσει με πτώχευση, ενώ το 42,8% πιστεύει το αντίθετο.

Παράλληλα, στην ερώτηση «με την πολιτική τίνος κόμματος συμφωνείτε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης» η απάντηση «με την πολιτική κανενός» συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό (39,5%). Με την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος συμφωνεί το 31%. Επιπλέον, το 69,8%% θεωρεί πως υπάρχει πρόβλημα στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων το 2010, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το αν κάτι τέτοιο θα χρειαστεί.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, προηγείται μεν το κυβερνών κόμμα με 28,6%, όμως έχει απωλέσει δύο ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Απρίλιο. Ακολουθεί η ΝΔ με 21,1%, η οποία διατηρεί το ποσοστό της, το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι επίσης με 2,8% και η Δημοκρατική Αριστερά με 1,7%.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1860505

Δεν υπάρχουν σχόλια: