Τρίτη 26 Μαΐου 2009

παιδί - ψήφος

Στο συμπέρασμα ότι όσo περισσότερα κορίτσια έχει μία οικογένεια τόσο πιο πιθανό είναι ο πατέρας να ψηφίζει κόμματα της Αριστεράς ή του Κέντρου, κατέληξαν Βρετανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γιόρκ.
Όπως δήλωσαν στον Guardian, όσο περισσότερες κόρες έχει ένα νοικοκυριό τόσο πιθανότερο είναι να ψηφίζει ο πατέρας το Εργατικό Κόμμα ή τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, παρά τους Συντηρητικούς.
«Οι θυγατέρες κάνουν τους ανθρώπους πιο αριστερούς, ενώ αντίθετα οι γιοι τους κάνουν περισσότερο δεξιούς» αναφέρουν σ' ένα αδημοσίευτο άρθρο τους οι δύο καθηγητές.
Σε σύγκριση με τους άνδρες, οι γυναίκες υποστηρίζουν περισσότερο την υψηλή φορολογία ώστε να χρηματοδοτούνται κοινωνικές υπηρεσίες.
«Όταν οι άνδρες αποκτούν κόρες, σταδιακά η πολιτική στάση τους αλλάζει και βλέπουν με μεγαλύτερη συμπάθεια τη θηλυκή επιθυμία για περισσότερα δημόσια αγαθά. Γίνονται πιο αριστεροί. Παρομοίως, μια μητέρα με γιους βλέπει με μεγαλύτερη συμπάθεια την ανδρική στάση υπέρ της χαμηλότερης φορολογίας» λέει ο καθηγητής Όσβαλντ.
Newsroom ΔΟΛ

7 σχόλια:

Σοφία είπε...

Βασικά οι άντρες βγαίνουν κερδισμένοι από τη διατήρηση του status quo, ενώ οι γυναίκες το αντίθετο. Πολύ αμφιβάλλω ότι έχει να κάνει με τη ...φορολογία.

geokalp είπε...

καλημέρα Σοφία!

να πω την μαύρη αλήθεια, δε σε πιάνω..

Σοφία είπε...

Παραδοσιακά, οι άντρες έχουν μια θέση στην κοινωνία η οποία είναι καλή, ενώ οι γυναίκες θέλουν περισσότερα (ελευθερίες, δικαιώματα κ.λπ.). Οι άντρες ωφελούνται από τη διατήρηση του status quo, ενώ οι γυναίκες ωφελούνται από την αλλαγή του (όποιου) κατεστημένου. Οι άντρες συνεπώς είναι πιο συντηρητικοί από τη φύση τους, ενώ οι γυναίκες πιο φιλελεύθερες. Οι περισσότεροι συντηρητικοί άνθρωποι ψηφίζουν κόμματα της δεξιάς, ενώ οι περισσότεροι φιλελεύθεροι κόμματα της αριστεράς.

Αυτά δεν τα λέω εγώ, τα έχω διαβάσει. Έχουν γίνει έρευνες και έρευνες για τον συντηρητισμό των ανδρών και οι περισσότερες συμφωνούν με αυτά που σου γράφω (πολύ απλοϊκά) πιο πάνω.

geokalp είπε...

τώρα σε κατάλαβα!

Unknown είπε...

Επίσης, στις γυναίκες "φωλιάζει" ενστικτωδώς (=διάβασε, κοινωνική κατασκευή) το συναίσθημα της προστασίας και της φροντίδας των πλέον αδύναμων μελών του περιβάλλοντος. Επομένως, η υψηλή φορολογία των επικίνδυνων-ισχυρών και η ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών προς όφελος των ασθενέστερων, ταιριάζει στο κοινωνικό τους προφίλ!

geokalp είπε...

Σοφία???

Καλημέρα!!
ελπίζω να είσαι τέλεια!

geokalp είπε...

Σφυρί

στις γυναίκες βάζεις και τη Σάρα Πεϊλιν?