Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Ολλανδία: βιασμοί

Περίπου 12% των γυναικών και 3% των ανδρών στην Ολλανδία έχουν υποστεί βιασμό, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα χθες Τρίτη.
Η ετήσια έκθεση σεξουαλικής υγείας του Rutgers Nisso Groep ανέφερε ότι σχεδόν το εν τρίτον των γυναικών και ένας στους είκοσι άνδρες έχουν υποστεί κάποιας μορφής σεξουαλική βία --από την πιο ήπια μορφή παρενόχλησης έως το βιασμό-- τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.
Στην έρευνα συμμετείχαν 6.000 άνθρωποι ηλικίας από 15 έως 70 ετών. Ο όμιλος λειτουργεί ένα κέντρο σεξουαλικής υγείας στην Ουτρέχτη.
Μια στις πέντε γυναίκες έχει υποστεί σεξουαλική βία πριν καν συμπληρώσει τα 16 της χρόνια, σύμφωνα με την έρευνα. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες περιορίζεται σε έναν στους είκοσι πέντε. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων --98%-- η βία ασκείται από κάποιον άνδρα, σύμφωνα με τις γυναίκες που έχουν υπάρξει θύματά της.
Οι άνδρες που έχουν υποστεί σεξουαλική βία ανέφεραν ότι τους ασκήθηκε κατά 60% από ομόφυλούς τους και 40% από γυναίκες.
Μια στις έξι γυναίκες είχαν την εμπειρία της ανεπιθύμητης κύησης. Ένας στους δέκα άνδρες ανέφερε ότι η σύντροφός του έμεινε έγκυος χωρίς να το θέλει.
Σχεδόν το 8% των γυναικών ανέφεραν ότι έχουν κάνει τουλάχιστον μια άμβλωση.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/08/1687223.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: