Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Για εκτίναξη της ανεργίας τον Μάρτιο στο 12% προειδοποιεί ο Ανδρέας Λοβέρδος

Στο 12% θα εκτιναχθεί η ανεργία στο τέλος Μαρτίου βάσει των προβλέψεων, προειδοποίησε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος από την Βουλή.

Το εφιαλτικό αυτό σενάριο είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι το δ' τρίμηνο του 2009 έκλεισε με την ανεργία στο 10,3%. Την ίδια στιγμή παρατηρείται αύξηση μεν της απασχόλησης, αλλά και αύξηση των διαθεσιμοτήτων και των ελαστικών μορφών εργασίας.

Το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει -και κατά την κυβέρνηση θα βελτιώνει- το πλαίσιο των ελαστικών μορφών εργασίας θα κατατεθεί πριν το Πάσχα στην Βουλή δεσμεύεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Εργασίας.

Παρουσιάζοντας την αναλυτική εικόνα των στοιχείων, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής - κατά την συζήτηση πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα εργασιακά - ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, η ανεργία το Δεκέμβριο του 2009 άγγιξε το 10,2% και εκτίμησε ότι θα επιβεβαιωθεί και η πρόβλεψη για ανεργία στο 12% στα τέλη Μαρτίου.

Η στατιστική υπηρεσία έπεσε μέσα στις προβλέψεις της - όπως τις είχε δώσει τον Οκτώβριο - για το επόμενο τρίμηνο.

«Και αν σεβαστούμε την πρώτη της επιτυχία ότι θα πάμε μέσα στο 2010 από 10,5% έως 12%, το γεγονός ότι είχαμε το Δεκέμβριο είχαμε 10,2%, σημαίνει ότι πρέπει να σεβαστούμε και την επόμενη πρόβλεψή της ότι ενδεχομένως η ανεργία θα είναι ψηλά: θα είναι στο 12%» εξήγησε ο υπουργός.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ακόμη ότι αυξήθηκε και η απασχόληση από το 5,8% τον Οκτώβριο σε 6% με 6,5% σήμερα.

Πρόσθεσε δε ότι «επειδή εμείς προεκλογικά αθροίζαμε τα ποσοστά αυτά και ως υπουργός θέλω να τα αθροίζω σας λέω ότι το άθροισμά τους δίνει μια εικόνα δύσκολης πραγματικής κατάστασης».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: