Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Ελλάδα - πρόθεση ψήφου

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 47,5% έναντι 30,5% της ΝΔ καταγράφει το Βαρόμετρο του Μαρτίου της Public Issue, για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5%, ο ΛΑΟΣ με 6% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%.

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται, σύμφωνα με την έρευνα, ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 49% και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 19%, ενώ το 22% απαντά «κανένας από τους δύο».

Δημοτικότητα κομμάτων

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 58% των θετικών εκτιμήσεων και το 40% των αρνητικών, ενώ δεύτερος είναι ο ΛΑΟΣ, ο οποίος συγκεντρώνει το 39% των θετικών εκτιμήσεων και το 57% των αρνητικών. Το ποσοστό θετικών εκτιμήσεων της ΝΔ ανέρχεται σε 34% και των αρνητικών σε 63%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι 30% και 66% και του ΚΚΕ 29% και 68%.

Σε σχέση με το Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, η δημοτικότητα του ΠΑΣΟΚ έχει πέσει κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, της ΝΔ κατά 9 μονάδες, του ΛΑΟΣ κατά 2 μονάδες και του ΣΥΡΙΖΑ κατά 2 μονάδες. Αντίθετα, κατά 3 μονάδες έχει ανέβει η δημοτικότητα του ΚΚΕ.

Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών η δημοτικότητα έχει ως εξής: το 66% εκτιμά θετικά το Γιώργο Παπανδρέου και το 30% αρνητικά, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά του Αντώνη Σαμαρά είναι 55% και 37%. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης συγκεντρώνει το 46% των θετικών εκτιμήσεων και το 48% των αρνητικών, ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει το 35% των θετικών εκτιμήσεων και το 59% των αρνητικών, ενώ το 30% κρίνει θετικά την Αλέκα Παπαρήγα και το 64% την κρίνει αρνητικά.

Σε σύγκριση με το Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, η δημοτικότητα του Γιώργου Παπανδρέου έχει πέσει κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, του Αντώνη Σαμαρά κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες και του Αλέξη Τσίπρα κατά δύο. Αντίθετα, η δημοτικότητα της Αλέκας Παπαρήγα έχει ανέβει κατά μία μονάδα και του Γιώργου Καρατζαφέρη έχει παραμείνει σταθερή.

Ένας στους δύο Έλληνες απορρίπτει τα δύο μεγάλα κόμματα

Σχεδόν ένας στους δύο πολίτες απορρίπτει τα δύο μεγάλα κόμματα, καθώς θεωρεί ότι κανένα από αυτά δεν είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα.

Ειδικότερα, το 48% των ερωτηθέντων απαντά ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 38% απαντά πως καλύτερη κυβέρνηση είναι αυτή του ΠΑΣΟΚ και μόνο το 6% απαντά αυτή της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δηλώνει το 32% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 18% της ΝΔ. Αντίθετα, δυσαρεστημένο είναι το 66% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 79% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Η ταυτότητα της έρευνας

H έρευνα ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 8 Μαρτίου 2010 σε δείγμα 1.006 ατόμων.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1789065

1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.