Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010

περικοπές επιδομάτων - αύξηση ΦΠΑ - δημοσκόπηση

«Οχι» στις περικοπές των επιδομάτων Πάσχα, αδείας και Χριστουγέννων, αλλά και στην αύξηση του ΦΠΑ λέει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, αναγνωρίζοντας ωστόσο την αναγκαιότητα των μέτρων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kάπα Research για την εφημερίδα «Το Βήμα», οι πολίτες διαφωνούν με την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, με την αύξηση ως 2% στους συντελεστές του ΦΠΑ και με το πάγωμα όλων των συντάξεων για το 2010, ενώ αντιθέτως επιδοκιμάζουν τις περικοπές στις κρατικές δαπάνες και ιδιαίτερα στις αποδοχές των πολιτικών και των ανώτατων κρατικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα, το 67,4% των ερωτηθέντων εκφράζει τη διαφωνία του για την περικοπή του 30% των επιδομάτων Πάσχα, αδείας και Χριστουγέννων, ενώ με την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα διαφωνεί με το 63,8%, με την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ το 64,2% και με την επιβολή ειδικού φόρου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα το 85,7%.

Ωστόσο από την άλλη πλευρά, το 36,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι συμφωνεί με τα νέα μέτρα και ένα άλλο 10,1% δηλώνει ότι μάλλον συμφωνεί.

Την ίδια ώρα ποσοστό 40,4% δηλώνει ότι διαφωνεί και 7,5% ότι μάλλον διαφωνεί, γεγονός που δείχνει ότι η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη όσον αφορά την αναγκαιότητα των μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: