Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

έρευνα της Marc για το Εθνος της Κυριακής

Στο 6,8% ανέρχεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ (27,7% έναντι 20,9%, με το συνολικό ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων κάτω από το 50%), σύμφωνα με έρευνα της Marc για το Εθνος της Κυριακής, ποσοστό που ανεβαίνει στο 9% με αναγωγή και των αναποφάσιστων (36,8% - 27,8%).
Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί πως «δυστυχώς είναι επιβεβλημένες και πρέπει να εφαρμοστούν» (αλλαγές στο δημόσιο, στις εργασιακές σχέσεις και στα κλειστά επαγγέλματα), την ίδια ώρα όμως, μόνο το 30,3% πιστεύει ότι η υπογραφή του μνημονίου και τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν αναγκαίο κακό, με ένα 34% να εκτιμά ότι η υπογραφή του μνημονίου ήταν λάθος επιλογή.
Eπτά στους δέκα πολίτες (71,3%) θεωρούν ότι το 2011 τα πράγματα θα πάνε προς το χειρότερο, με το 55,6% να ελπίζει πως θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία, και ένα 40% να θεωρεί πως τελικά δεν θα αποφευχθεί το μοιραίο.
Συντριπτικό είναι εξάλλου το ποσοστό υπέρ της κατασκευής του φράχτη στον Εβρο για τους λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας 80,3% λέει «ναι» στο φράχτη, ενώ το 89,5% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της απέλασης (οικειοθελούς ή μη) όλων των παράνομων μεταναστών. Τέλος το 86,5% ζητεί επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας.
Ερευνα Alco
Ανάλογο είναι το ποσοστό υπέρ της κατασκευής του φράχτη και σε έρευνα της Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, όπου «ναι» στο φράχτη λέει το 73%. Στην ίδια έρευνα το 80% των ερωτηθέντων χαρκτηρίζει απαράδεκτο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του. Την ίδια ώρα ποσοστό 63% συμφωνεί με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Τέλος, η δημοσκόπηση της Αlco δείχνει κλείσιμο της ψαλίδας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με τη διαφορά στις 3,8 μονάδες.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1921888

Δεν υπάρχουν σχόλια: