Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

αποθέματα νερού της ΕΥΔΑΠ

Στο χαμηλότερο σημείο της εξαετίας 2003-2008 για την περίοδο Φεβρουαρίου έχουν φτάσει τα αποθέματα στους ταμιευτήρες νερού της ΕΥΔΑΠ. Και αυτό, παρά τις ικανοποιητικές -σύμφωνα με τους ειδικούς- βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις από το Νοέμβριο του 2007 έως σήμερα.
Σύμφωνα με τα δελτία αποθεμάτων της εταιρείας ύδρευσης, πριν από ένα χρόνο ακριβώς υπήρχαν 1,099 δισ. κυβικά μέτρα νερού, στις 28 Φεβρουαρίου 2006 υπήρχαν 1,350 δισ. κυβικά μέτρα, ενώ από το 2003 και μετά, τα αποθέματα δεν έπεφταν κάτω από το ένα δισ. κυβικά.
Την Πέμπτη, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, οι συνολικές ποσότητες υδάτων στους ταμιευτήρες του Εύηνου, του Μόρνου, της Υλίκης και του Μαραθώνα είχαν φτάσει τα 749,5 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να προβληματίζονται.
«Παρά τις έντονες χιονοπτώσεις, τα νερά από το λιώσιμο των χιονιών μπορεί να μην φτάσουν για να αναπληρώσουν το έλλειμμα στους ταμιευτήρες. Ας μην ξεχνάμε ότι ιδιαίτερα μεγάλα ύψη χιονιού είχαμε κατά κύριο λόγο στην ανατολική Ελλάδα, ενώ οι μεγάλοι ταμιευτήρες του Μόρνου και του Εύηνου βρίσκονται στα κεντρικά και τα δυτικά» επισημαίνει η Μαρία Μιμίκου, διευθύντρια του Εργαστηρίου Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδάτινων Πόρων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Πάντως, τα αποθέματα που υπάρχουν σήμερα στους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ αρκούν για την υδροδότηση της Αθήνας και του Πειραιά για ένα χρόνο και εννέα μήνες, ακόμα και αν δεν βρέξει καθόλου στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: