Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

γραφειοκρατία - Eλλάδα

Η γραφειοκρατία κοστίζει ετησίως στους πολίτες περίπου 14 δισ. ευρώ ή 6,8% του ΑΕΠ,, όπως αναφέρθηκε τη Δευτέρα στην ημερίδα «Μείωση του Διοικητικού Βάρους στις επιχειρήσεις για την οικονομική ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Αυτή την αναφορά έκανε στην ημερίδα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Γ.Σιδηρόπουλος, καλώντας τους συμμετέχοντας στην ημερίδα να υποβάλλουν γραπτές προτάσεις για τη μείωση του διοικητικού βάρους.
Ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης τόνισε ότι από τη μείωση της γραφειοκρατίας μπορούν να εξοικονομηθούν έως το 2012 πάνω από 4 δισ. ευρώ.
Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμα ότι το διοικητικό βάρος στη χώρα μας είναι μεγαλύτερο απ' ότι σε άλλες χώρες της ΕΕ. Στο σύνολο της ΕΕ η μείωση της γραφειοκρατίας κατά 25% θα επιφέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% ή 150 δισ. ευρώ, είπε.
Ο υπουργός υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να υποβάλλονται εκθέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ για τη μείωση του διοικητικού βάρους. «Έχουμε προωθήσει κάποια μέτρα, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε με ταχύτερους ρυθμούς» σημείωσε.

Οι βασικές περιοχές προτεραιότητας που καλύπτονται στο πλαίσιο της μείωσης του διοικητικού βάρους είναι οι
γεωργία και γεωργικές επιδοτήσεις,
ετήσιοι λογαριασμοί/εταιρικό δίκαιο,
πολιτική συνοχής,
περιβάλλον,
χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες,
φορολογικό δίκαιο (ΦΠΑ),
αλιεία,
ασφάλεια τροφίμων,
φαρμακευτική νομοθεσία,
δημόσιες συμβάσεις,
στατιστικές,
μεταφορές και
εργασιακό περιβάλλον/εργασιακές σχέσεις.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=886708&lngDtrID=251

Από δεύτερες ειδήσεις καταλαβαίνεις τους σκοπούς...

Το Κράτος να μειώσει το κόστος παροχής υπηρεσιών που παρέχει (βαφτίζεται "γραφειοκρατία") στη πολιτική συνοχής, περιβάλλον, αλιεία, ασφάλεια τροφίμων, φαρμακευτική νομοθεσία, εργασιακές σχέσεις...
Αυτά είναι τα έξι από τα δεκατρία...
Μετά επιδοτήσεις - φορολογικά/χρηματοοικονομικά...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: