Κυριακή 12 Απριλίου 2009

φονικά σε σχολεία - κόσμος

Σαν επιδημία εξαπλώνονται την τελευταία δεκαετία διεθνώς τα κρούσματα ένοπλων επιθέσεων στα σχολεία. Εγκληματολόγοι, ψυχίατροι και ακαδημαϊκοί επιχειρούν εδώ και χρόνια να δώσουν μια πειστική απάντηση στο επιτακτικό «γιατί;».

- Στο μακελειό στο Νταμπλέιν της Σκωτίας, στις 13 Μαρτίου του 1996, ο μαθητής γυμνασίου, Τόμας Χάμιλτον, είχε τότε ανοίξει πυρ εναντίον μαθητών της πρώτης τάξης δημοτικού. Τραγικός απολογισμός: 16 νεκρά παιδιά, ηλικίας 5 και 6 ετών. Νεκρός από τις σφαίρες έπεσε και ο δάσκαλός τους. Ο Χάμιλτον αυτοκτόνησε λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

- Τρία χρόνια αργότερα στο Κολοράντο τον ΗΠΑ, ο 18χρονος Ερικ Χάρις και ο 17χρονος Ντίλαν Κλέμπορντ πυροβολούν αδιακρίτως κατά μαθητών γυμνασίου του Ντένβερ. Δεκαεπτά μαθητές και ένας δάσκαλος σκοτώνονται. Αυτοκτόνησαν πριν συλληφθούν. Ηταν Απρίλιος.

- Τον Απρίλιο του 2002, επίσης, μαθητής που είχε αποβληθεί σκοτώνει 14 δασκάλους, δύο μαθητές και έναν αστυνομικό στο Ερφουρτ της Γερμανίας. Και αυτός αυτοκτονεί.

- Το μεγαλύτερο λουτρό αίματος στις ΗΠΑ έλαβε χώρα και πάλι τον Απρίλιο. Αυτή τη φορά το 2007. Ο κορεατικής καταγωγής φοιτητής, Τσο Σεουνγκ Χούι πραγματοποιεί επιδρομή στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Δολοφονεί εν ψυχρώ 32 φοιτητές και στη συνέχεια αφαιρεί τη ζωή του. Είχε «ανεβάσει» βίντεο στο youtube με την οποία ανακοίνωνε τις προθέσεις του.

- Τον Σεπτέμβριο του 2008, ο 22χρονος Μάτι Τζουχάνι εισβάλλει σε σχολείο του Καουαχατζόκι της Φινλανδίας, φορώντας μια μάσκα του σκι. Σκοτώνει εννέα μαθητές και έναν δάσκαλο, πριν αυτοπυροβοληθεί.

- Πιο πρόσφατα, στις 11 Μαρτίου του 2009, στο Βίνεντεν της Γερμανίας, ένας 17χρονος μαθητής ανοίγει πυρ εναντίον των συμμαθητών του. Δεκαπέντε απ’ αυτούς πέφτουν νεκροί.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_12/04/2009_310938

ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΕΤΟΙΩΝ ΦΟΝΙΚΩΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 180 ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: