Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Πρώτοι οι Έλληνες στην αδυναμία πληρωμής του ενοικίου ή του δανείου για το σπίτι τους

Οι Έλληνες έρχονται πρώτοι, μεταξύ των Ευρωπαίων, σε ό,τι αφορά την αδυναμία να πληρώσουν το ενοίκιο ή το δάνειο του σπιτιού τους και τρίτοι σε ό,τι αφορά την αδυναμία να πληρώσουν τους λογαριασμούς της οικίας τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για τις οικονομικές συνθήκες διαβίωσης στην ΕΕ το 2007.
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι το 34% των Ευρωπαίων και το 30% των Ελλήνων δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει ένα έκτακτο έξοδο το 2007.
Στην ίδια δυσάρεστη θέση βρισκόταν πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της Λετονίας και της Ουγγαρίας (63%) και της Πολωνίας (54%), ενώ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο έξοδο λιγότερο από το ένα πέμπτο των πολιτών της Σουηδίας (18%), της Δανίας (19%) και της Πορτογαλίας (20%).Εξάλλου, σύμφωνα με τη Eurostat, το 7% των Ευρωπαίων, έναντι 16% των Ελλήνων, αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της οικίας του. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τους Έλληνες στην τρίτη θέση, μετά τους Ούγγρους (18%) και τους Πολωνούς (17%). Επιπλέον, το 3% των Ευρωπαίων, έναντι 7% των Ελλήνων, αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο ή το δάνειο του σπιτιού τους. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τους Έλληνες στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την αδυναμία να πληρώσουν το ενοίκιο ή το δάνειο του σπιτιού τους. Ακολουθούν οι Γάλλοι και οι Κύπριοι (6%), οι Φινλανδοί, οι Ιταλοί και οι Τσέχοι (4%).Τέλος, το 80% των ελληνικών και ευρωπαϊκών νοικοκυριών διαθέτει αυτοκίνητο, ενώ το 9% των ελληνικών και ευρωπαϊκών νοικοκυριών δηλώνει πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει ΙΧ.
Μεταξύ των ελληνικών νοικοκυριών με ανήλικα παιδιά, το 91% διαθέτει αυτοκίνητο (έναντι 86% στην ΕΕ), ενώ το 7% των ελληνικών νοικοκυριών με ανήλικα παιδιά δηλώνει πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει αυτοκίνητο (έναντι 9% στην ΕΕ).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ...
"αδυναμία να πληρώσουν το ενοίκιο ή το δάνειο του σπιτιού τους και τρίτοι σε ό,τι αφορά την αδυναμία να πληρώσουν τους λογαριασμούς της οικίας τους"
ΚΑΙ
"Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι το 34% των Ευρωπαίων και το 30% των Ελλήνων δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει ένα έκτακτο έξοδο το 2007. "
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...

3 σχόλια:

Σοφία είπε...

Λίγο χαζή μου φαίνεται η έρευνα. Αν αδυνατείς να πληρώσεις ενοίκιο ή δάνειο, πρώτον μένεις άστεγος και δεύτερον δεν αγοράζεις αυτοκίνητο. Έτσι ξέρω εγώ τουλάχιστον....

koulpa είπε...

xaxaxa σοφία μου.. αγοράσαν το αυτοκίνητο με 72 δόσεις.. ελπίζοντας.. και κάποιοι χάνοντας τη δουλειά τους ή αναγκαζόμενοι να υποστούν μείωση μισθού.. βρέηκαν με αυτοκίνητο (προς το παρόν) και με σπίτι χρεωμένο.. (μέλοντες άστεγοι..) ελπίζοντας στο θάυμα..:):)
εγώ χρεώνομαι σχετικά μικρά εννοίκια.. για μαγαζί και σπίτι.. και υπαναχώρησα στην απόφαση να πάρω αυτοκίνητο με δόσεις (ευτυχώς) μια κι έβλεπα την κ΄ριση να έρχεται απο το 2006..:):)
την καληνύχτα μου:):)

geokalp είπε...

ευχαριστώ για την παρέα!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!


Σοφία μάλλον τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο...
(εγώ πάντως είμαι μαζί σου!)

koulpa κάπως έτσι, όπως εσύ, ΔΕΝ σκέφτηκαν... βάλε λίγο και την απληστία και ..φτάσαμε!!