Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

μεταρρύθμιση Ομπάμα στο σύστημα υγείας

Κατά της μεταρρύθμισης στο σύστημα υγείας, την οποία προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, τάσσεται περίπου ένας στους δύο Αμερικανούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το πανεπιστήμιο του Κουινίπιακ.

Αυτή τη στιγμή το αμερικανικό Κογκρέσο επεξεργάζεται το σχέδιο μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας των ΗΠΑ με σκοπό να προσφέρει ιατρική κάλυψη σε περίπου 46 εκατομμύρια Αμερικανούς, οι οποίοι την στερούνται.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, το 47% των Αμερικανών είναι αντίθετο στη μεταρρύθμιση που προτείνει ο Ομπάμα, ενώ το 40% που την υποστηρίζει.

Παράλληλα, το 57% των ερωτηθέντων διευκρινίζει ότι δεν επιθυμεί ένα σχέδιο νόμου που θα υποστηρίζεται μόνο από τους δημοκρατικούς, ενώ το 37% δηλώνει ότι υποστηρίζει τις βασικές αρχές της μεταρρύθμισης.

Επιπλέον, το 61% τάσσεται υπέρ ενός δημόσιου συστήματος ασφάλισης που θα ανταγωνίζεται με τις ιδιωτικές εταιρείες, ενώ μόνο το 34% είναι αντίθετο.

Εν τω μεταξύ, και οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι έχουν δηλώσει στο Κογκρέσο την έντονη αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση που προτείνεται, αξιολογούνται αρνητικά από το 64% των ερωτηθέντων, σε αντίθεση με το 25% που τους κρίνει θετικά.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: