Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Χαμηλή βαθμολογία για τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Στην πέμπτη χειρότερη θέση βρέθηκαν τα ξενοδοχεία της Αθήνας στην κατάταξη των δημοφιλέστερων ξενοδοχειακών μονάδων σε 50 ευρωπαϊκές πόλεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας trivago.

Η κατάταξη προέκυψε από ποσοτική ανάλυση αναφορών αξιολόγησης που βρίσκονται στο Διαδίκτυο και αφορούν ξενοδοχεία των 50 δημοφιλέστερων πόλεων της trivago, η οn line υπηρεσία της οποίας συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από 53 διαφορετικά sites κρατήσεων για 400.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

Στην έρευνα που έκανε πρώτη φορά η trivago, συμπεριλήφθηκαν συνολικά 2,7 εκατ. αναφορές αξιολόγησης για 13.000 ξενοδοχεία. Οι αναφορές αξιολόγησης ξενοδοχείων στην trivago έχουν μια σκάλα αξιολόγησης από το 1 έως το 100.

Τα ξενοδοχεία της Αθήνας με 36.469 αναφορές για 188 μονάδες κατατάχθηκαν στην 46η θέση λαμβάνοντας 72,69 πόντους. Με 81.39 πόντους, η Δρέσδη της Γερμανίας έλαβε την καλύτερη γενική αξιολόγηση από αναφορές ταξιδιωτών για ξενοδοχεία. Ως πιο δημοφιλές ξενοδοχείο στη Δρέσδη αναδείχθηκε το πεντάστερο Suitess με βαθμολογία 92 πόντων. Η μόνη πόλη μετά τη Δρέσδη, η οποία πήρε μέσο όρο υψηλότερο από 80 πόντους, είναι η βελγική πόλη Μπριζ. Ως ξενοδοχείο με την καλύτερη online φήμη της πόλης ψηφίσθηκε το πέντε αστέρων Kempinski Dukes Palace. Η Μπολόνια βρέθηκε στην τρίτη θέση, με 78,71 πόντους. Το υψηλότερα αξιολογημένο ξενοδοχείο στην Μπολόνια, με 90 πόντους, είναι το τριών αστέρων ξενοδοχείο Porta San Mamolo.

Τα πολλά σε αριθμό, υψηλά βαθμολογούμενα ξενοδοχεία, βοήθησαν την πόλη του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας να κατακτήσει την τέταρτη θέση με 78,59 πόντους. Το πέντε αστέρων ξενοδοχείο Schloss M�nchstein με 93 πόντους, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, ανάμεσα από 120 αξιολογημένα ξενοδοχεία του Σάλτσμπουργκ.

Ενα μικρό ξενοδοχείο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας 448 αξιολογημένων ξενοδοχείων, στη Βενετία η οποία καταλαμβάνει την 5η θέση με 78,1 πόντους. Το aparthotel Corte Grimani στο ιστορικό κέντρο της πόλης καταλαμβάνει την κορυφή με 93 πόντους.

Τις χειρότερες βαθμολογίες συγκέντρωσαν τα ξενοδοχεία στους κλασικούς προορισμούς πόλεων καθώς στην 50ή θέση βρέθηκε το Λονδίνο, στην 48η η Κοπεγχάγη και στην 47η το Αμστερνταμ.

Σημειώνεται ότι πολλές πόλεις, οι οποίες έχουν πολύ υψηλό μέσο όρο τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο, βρίσκονται στο τέλος της κατάταξης δημοφιλέστερων ξενοδοχείων.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_20/11/2009_362028

Δεν υπάρχουν σχόλια: