Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ξεπέρασαν τα τρία δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές

Στα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ εκτοξεύθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές το 2009, εκτινάσσοντας τα συνολικά «φέσια» στην αγορά πάνω από τα 21 δισεκατομμύρια ευρώ, εάν συνυπολογιστούν και οι επισφάλειες των τραπεζών από όλα τα δάνεια.

Τα στοιχεία της Τειρεσίας για την εξέλιξη των δεικτών ρευστότητας στην αγορά, είναι αποκαλυπτικά για το μέγεθος του προβλήματος, καθώς η οικονομική κρίση που βιώνει η αγορά κορυφώνεται. Αν και τον τελευταίο μήνα του έτους, τον Δεκέμβριο, ο ρυθμός αύξησης των ακάλυπτων επιταγών συγκρατήθηκε στα περσινά επίπεδα, ο εκτροχιασμός όλο το 2009 είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση των ακάλυπτων στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2008, που αποτέλεσε επίσης μια κακή χρονιά. Εάν στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ των ακάλυπτων επιταγών προστεθούν και τα 250 εκατομμύρια ευρώ των απλήρωτων συναλλαγματικών, το συνολικό ύψος φθάνει τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ στα 7 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου υπολογίζονται οι επισφάλειες μόνο από τα επιχειρηματικά δάνεια.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_1_16/01/2010_386997

2 σχόλια:

koulpa είπε...

xaxaxa εγώ τα 19 τελευταία χρόνια από τα 27 που κυκλοφορω ως υπερπλήρως απασχολούμενος.. χωρίς αδιες ΣΚ και αειδιές.. κατάφερα να χάσω κάπου 100 εκ. δρχ και στη συνέχεια 100 χιλ. ευρώ.. μια και μειώνεται ο κύκλος εργασιών μου μειώνωνται και οι απώλειες :):)
ε οι εμπηρίες πληρώνονται.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

geokalp είπε...

τι να πω... θα το έχεις ξεπεράσει φαντάζομαι....

τη καλημέρα μου