Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Eλληνική γεωργία (για να φεύγουν τσίμπλες)


5 σχόλια:

koulpa είπε...

μμμ μήπως είναι αποσπασματικά τα στοιχεία;.. υποτετραπλασιάστικαν οι αγρότες και τα έσοδα παράμηναν περίπου ίδια;;;
80% εισάγουμε λάδι!!!!!!!!!
μυστήρια πράγματα.. τελικά έχουμε αγρότες; ή απλά ένα παρασητικό σύστημα διανομης επιχωρηγήσεων;.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

geokalp είπε...

καλημέρα και καλή εβδομάδα!

έχω την εντύπωση ότι το εισόδημα που αναφέρεται θα αντιστοιχεί σε μονάδες απασχολούμενων, οπότε μας προκύπτει και εδώ ανεργία...
για τα έλαια, γράφει ηλιέλαιο-καλαμποκέλαιο, όλα τα σκατολάδια που χρησιμοποιούν τα καταστήματα εστίασης...

αλλά σχετικά με τα ελληνικά βοδινά...
αυτά απλά δεν υπάρχουν...
μιλάμε ότι ζήτημα ένα 5% αυτών να γεννιέται στην Ελλάδα, όλα απ'έξω είναι και απλά το 30% που αναφέρεται ως ελληνικό είναι ελληνικής ..πάχυνσης και ..σφαγής!
τι να κάνουμε, δεν έχουμε λειβάδια για τέτοια παραγωγή, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία...

αμ το άλλο; 50% εισαγωγές σε γάλα, έτσι φτιάχνουμε τη διάσημη greek feta cheese; με ξένο γάλα;

ximeio είπε...

Μην μπερδευουμε το γαλα με την φετα. Μην ξεχναμε πως η φετα γινεται αποκλειστικα απο αιγοπροβειο γαλα και η Ελλαδα ειναι απο τις λιγες χωρες στην Ευρωπη που εκτρεφει προβατα γαλακτοπαραγωγης. Βεβαια και αυτα μειωνωνται συνεχως...

geokalp είπε...

καλημέρα και καλο μήνα

ximeio

σου αναδημοσιεύω κάτι που είχα διαβάσει:

"Σε κίνδυνο βάζουν την ονομασία προέλευσης της φέτας οι εκτεταμένες νοθείες που εντοπίζονται τους τελευταίους μήνες στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά. Χώρες που παράγουν λευκό τυρί, όπως η Δανία, η Γαλλία και η Γερμανία, έχουν προχωρήσει σε δειγματοληψίες, με σκοπό να καταγγείλουν τις πρακτικές νοθείας στην Ελλάδα και την παραπλάνηση των Ευρωπαίων πολιτών.

Απώτερος σκοπός τους, σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, είναι να τεκμηριώσουν ότι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή φέτας στη χώρα μας έχει αλλάξει σε μεγάλο ποσοστό, ελπίζοντας να προσβάλουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες σε Δανία, Γαλλία, Γερμανία αφορούν τα αποτελέσματα αναλύσεων, τα οποία είναι σε ποσοστό 25% επί των δειγμάτων εκτός των προδιαγραφών σύστασης της φέτας. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι φέτα από την Ελλάδα περιέχει 100% αγελαδινό γάλα, όπως δηλαδή και το λευκό τυρί Δανίας, ενώ κανονικά θα έπρεπε να αποτελείται από 100% πρόβειο γάλα ή στη χειρότερη περίπτωση 70% πρόβειο και 30% γίδινο."

λινκ: http://www.kazam.gr/online/comment/reply/82714?quote=1
αλλά το έχουν γράψει Τα Νεα

έαν έχεις σχόλιο επ'αυτού, καθώς αυτό θυμόμουν και το έγραψα έτσι στο σχόλιο, είσαι καλοδεχούμενος

geokalp είπε...

το λινκ γράφει και άλλα