Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Τα αεροδρόμια της Ασίας ανακηρύχθηκαν τα καλύτερα παγκοσμίως το 2009

Τα αεροδρόμια της Ασίας ψηφίστηκαν από το επιβατικό κοινό ως τα καλύτερα στον κόσμο από πλευράς παροχής υπηρεσιών για μία ακόμη χρονιά, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI).

Την πρώτη θέση κατέλαβε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το διεθνές αεροδρόμιο Incheon της Σεούλ, ενώ στη δεύτερη βρίσκεται το Changi της Σιγκαπούρης και την τρίτη το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ACI, η οποία εδρεύει στη Γενεύη.

Την τέταρτη και πέμπτη θέση της λίστας κέρδισαν φέτος και για πρώτη χρόνια αντίστοιχα τα αεροδρόμια του Πεκίνου και της Ινδίας Hyderabad Rajiv Gandhi, εκτοπίζοντας το αεροδρόμιο της Ναγκόγια της Ιαπωνίας και το Halifax στη Νέα Σκωτία του Καναδά.

«Όλα τα αεροδρόμια έμαθαν να επικεντρώνονται σε βασικούς παράγοντες που οι επιβάτες τους εκτιμούν» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της ACI, Άντζελα Γκίτινς.

Η έκθεση της ACI βασίζεται σε τακτικά μηνιαία ερωτηματολόγια που συμπληρώνονται από επιβάτες οι οποίοι έχουν περάσει από περισσότερα από 100 κορυφαία αεροδρόμια σε περίπου 45 χώρες. Συνολικά 118 αεροδρόμια συμμετείχαν στην έρευνα του 2009.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: