Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Το κεντρικό Λονδίνο η πιο ακριβή περιοχή της EE σύμφωνα με έκθεση της Eurostat

Η πιο πλούσια περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat, το Κεντρικό Λονδίνο και είναι πάνω από επτά φορές πλουσιότερη από την πιο φτωχή, το Σεβεροζαπάντεν της Βουλγαρίας. Στο Κεντρικό Λονδίνο, την πιο πλούσια περιοχή, το κατά κεφαλήν προϊόν είναι 334% πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ και φτάνει τα 49.100 ευρώ το χρόνο, ενώ στην πιο φτωχή περιοχή της Βουλγαρίας είναι 6.400 ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση Eurostat, το Λουξεμβούργο είναι η δεύτερη πιο πλούσια περιοχή της ΕΕ και ακολουθούν οι Βρυξέλλες και το Αμβούργο. Η Πράγα έρχεται τέταρτη στην κατάταξη και είναι η μοναδική περιοχή της κεντρικής Ευρώπης που περιλαμβάνεται στις πρώτες 20 θέσεις.
Οι 20 πιο φτωχές περιοχές της ΕΕ βρίσκονται στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Ουγγαρία.Περιοχές της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Δανίας και της Βρετανίας βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις πιο πλούσιες περιοχές της ΕΕ. Για την έκθεση η Eurostat χώρισε τις 27 χώρες της ΕΕ σε 271 περιοχές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

4 σχόλια:

Σοφία είπε...

Τώρα βέβαια αυτό μπορούσα να στο πω κι εγώ χωρίς να κάνω ολόκληρη έρευνα... ;-)

geokalp είπε...

καλημέρα Σοφία!
εσένα σκεφτόμουν όταν το ανέβαζα, είσαι η πιο ειδική!!

koulpa είπε...

xaxaxa κι εγώ ερχόμενος απ'εθείας από τη σοφία δε μπορούσα παρά να τη σκεφτω.. :):)
δε ξέρω.. είμαι ανάποδος.. και επιδινόνεται η κατάστασή μου.. βλέπω το νόμο προσφοράς ζήτησης σαν εκβιασμό.. θεωρώ τον εκβιασμό το βιαιότερο έκγλημα.. και αντιδρώ εντέλώς αρνητικά.. με κάθε τίμημα.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

geokalp είπε...

καλημέρα
δυστυχώς ο κόσμος και οι άνθρωποι πορεύονται με τον εκβιασμό από πάντα!