Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Γάλλοι και Αμερικανοί φοβούνται τη χρεοκοπία

Οι πολίτες Γαλλίας και ΗΠΑ εμφανίζονται περισσότερο ανήσυχοι για το ενδεχόμενο οι χώρες τους να χρεοκοπήσουν εντός της επόμενης 10ετίας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι «F.T.»/Harris.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 27 Απριλίου και 4 Μαΐου, μεταξύ πολιτών από Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αυτή το 53% των Γάλλων δηλώνουν ότι θεωρούν πιθανό η χώρα τους να μην κατορθώσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για το χρέος εντός της επόμενης 10ετίας, με μόλις το 27% να πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο. Αντίστοιχα το 46% των Αμερικανών θεωρεί πιθανή την πτώχευση των ΗΠΑ, ενώ το 33% την θεωρεί απίθανη.

Οι Βρετανοί εμφανίστηκαν λιγότερο ανήσυχοι, με μόλις το 1/3 εξ αυτών να πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας μέσα στην επόμενη 10ετία.

Περισσότερο σίγουροι για την ανθεκτικότητα της οικονομίας τους εμφανίστηκαν οι Γερμανοί, με μόλις 28% να πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα χρεοκοπίας, ενώ αρκετά σίγουροι για τις προοπτικές της χώρας τους ήταν και οι Ισπανοί, με το 35% να θεωρεί την χρεοκοπία πιθανή.

Απόλυτη σύμπνοια, πάντως, εμφανίζουν οι Ευρωπαίοι σε ό,τι αφορά την επιβολή φόρων στα κέρδη των τραπεζών με το 60% να δηλώνει υπέρ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ φθάνει στο 44%.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/583724/ArticleNewsWorld.aspx

____________________________

Εάν ισχύει ότι γράφεται παραπάνω (κόκκινα), εγχωρίως ζούμε απλά εκτός πραγματικότητας!

2 σχόλια:

koulpa είπε...

xaxa έχει καταδειχθεί εδώ και πάνω από ένα αιώνα ότι οι πολίτες ζούν εκτώς πραγματικότητας.. και ο αιώνας που πέρασε.. το έκανε απολήτως από σαφές.. γιατι εμείς να διαφέρουμε;.. εγώ επίπένω.. γιατί οι τράπεζες να είναι πάνω από τα κράτη στην τροφική αλυσίδα;; :):)
καλησπέρα και καλή εβδομάδα :):)

geokalp είπε...

koulpa όπως ήταν η νομενκλατούρα και οι αθλητές πιο πάνω στη τροφική αλυσίδα του "παραπετάσματος"
κάθε σύστημα έχει τις ..αδυναμίες του!!! παιδιά και αποπαίδια!