Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μείωση τιμής κατά 92% του νοσοκομειακού φαρμάκου στην πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία Νοεμβρίου

Μείωση της τιμής, της τάξης του 92% επετεύχθη στην πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία του Νοεμβρίου για τα νοσοκομειακά φάρμακα.
Συγκεκριμένα,οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου υγείας ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για την προμήθεια όλων των νοσοκομείων της χώρας με την ουσία σιπροφλοξανίνη (δραστικό αντιβιοτικό χωρίς εμπορική ονομασία), για την οποία η προϋπολογισθείσα δαπάνη ήταν 5.200.000 ευρώ και μέσω της δημοπρασίας αγοράστηκε μόνο με 420.000 ευρώ.
«Έτυχε στην προκείμενη περίπτωση η δραστική ουσία αυτή να είναι γενόσημο. Δηλαδή επιτυγχάνεται και ο άλλος μας στόχος, που είναι στόχος πανευρωπαϊκός - δεν είναι μόνο ελληνικός - της προώθησης των γενοσήμων. Και τέλος να πω ότι «έτυχε» να είναι ελληνική η εταιρία», τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ευχαριστεί τον υφυπουργό Μιχάλη Τιμοσίδη και τον ΓΓ του υπουργείου Νίκο Πολύζο για την εξοικονόμηση που πέτυχαν με την ηλεκτρονική δημοπρασία.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/11/2011_414693

4 σχόλια:

koulpa είπε...

μάλον θα έπρεπε να το κρίψουν.. αυτό που "έτυχε".. γιατί δικαίως οφείλουμε να ρωτήσουμε.. πόσες φορές δεν "έτυχε" στο παρελθόν.. και ποιοι καρπώθηκαν το διάφορο.. και που είναι βέβαια αυτά τα "τυχερά".. δε καταλαβαίνω.. :) :)
χαθήκαμε.. καλησπέρα :) :)

geokalp είπε...

τι ψάχνεις, η κοροϊδία έχει όρια αλλά όχι σε αυτή τη χώρα

koulpa είπε...

ναι ρε παιδί μου.. αλλά αφού σκάω εγώ που δεν εχω παιδιά.. αν είχα παιδιά.. θα έιχα βγει αντάρτης στο βουνό που λένε.. :) :)
ενα αδιέξοδο που φαινόταν πριν 30 χρόνια ειναι δυνατόν να μη το βλέπει ο κόσμος ούτε τώρα που του στερεί ακόμα και τη μικροιδιοκτησία;.. τι σκέφτεται ο κόσμος;.. τόσο πολύ πιάνει αυτό το δόγμα του σοκ;.. εμένα αν πας να με σοκάρεις.. θα κοιτάξω να σε σοκάρω χειρότερα.. επέλεξα να μην έχω τίποτα να χάσω.. αλλά όλοι γύρω μου κάτι έχουν.. :) :)
αντε παραληρησα πάλι.. :) :)
καληνύχτες :) :)

geokalp είπε...

γειά σου κουλπα!!!

καλημέρες!

ο κόσμος απλά δε σκέφτεται