Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

To 66% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα προσπαθεί σοβαρά να εφαρμόσει τα μέτρα

Τα δύο τρίτα των Γερμανών αμφισβητούν ότι η Ελλάδα προσπαθεί σοβαρά να περικόψει τις δημοσιονομικές της δαπάνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Μόνον το 27% αυτών που ερωτήθηκαν πιστεύει ότι η Ελλάδα καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας για τα οποία δεσμεύτηκε, ενώ το 66% εκφράζει αμφιβολίες.
Ωστόσο οι ερωτηθέντες φαίνονται διχασμένοι όσον αφορά την προοπτική μιας αδυναμίας των Ελλήνων να εξυπηρετήσουν το χρέος τους: Ποσοστό 46% πιστεύει ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να αποδεχτεί την πιθανότητα αυτή, ενώ το ίδιο ποσοστό δηλώνει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφευχθεί.
Το 62% των Γερμανών πιστεύει ότι η γερμανική οικονομία θα επηρεαστεί αρνητικά αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, ενώ το 18% κρίνει ότι οι συνέπειες για τη γερμανική οικονομία θα είναι θετικές.
Μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων (το 69%), αξιολογεί επίσης θετικά τη διαχείριση της κρίσης από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, έναντι ποσοστού 23% που κρίνει ανεπαρκή τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63615157

Δεν υπάρχουν σχόλια: