Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

πωλήσεις κατοικιών - Ελλάδα - 2009


«Βουτιά» μεγαλύτερη του 30% στις πωλήσεις κατοικιών υπολογίζεται πως θα κάνει φέτος η κτηματαγορά, με αποτέλεσμα ο αριθμός των σπιτιών που θα μεταβιβαστούν κατά τη διάρκεια του 2009 να μην ξεπεράσει τις 90.000.

Ο αριθμός αυτός, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των συμβολαιογράφων και των μεσιτών, θα είναι ο χαμηλότερος της δεκαετίας και ένας από τους χαμηλότερους όλων των εποχών, αποδεικνύοντας με τον πλέον σαφή τρόπο τη βαθιά κρίση που διέρχεται η εγχώρια κτηματαγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του έτους οι παράγοντες της αγοράς ακινήτων εκτιμούσαν πως οι πωλήσεις κατοικιών (νεόδμητων και παλαιών) δεν θα έπεφταν κάτω από τις 100.000 έναντι των 313.000 πράξεων που πραγματοποιήθηκαν το 2008.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις πωλήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα -κάτι που ασφαλώς δεν αναμένεται να αλλάξει τον τελευταίο μήνα του έτους- αφορούσαν σε παλαιά ακίνητα.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/558408/Article.aspx

2 σχόλια:

koulpa είπε...

μα δε χρηαζόμαστε παρά 30-40 τετραγωνικά ο καθένας.. με τους παλιούς ρυθμούς έπρεπε να αλλάζουμε καταμέσον όρο σπίτι κάθε 2 χρόνια.. η οικονομία της σπατάλης μαθηματικά δεν μπορεί παρά να οδηγήσει στην ανέχια.. αν οχί τώρα μετά.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

geokalp είπε...

καλημέρα Koulpa!

το κακό είναι ότι τα πράγματα φτιάχνονται ολοένα και περισσότερο ώστε να καταναλωθούν με σπάταλο τρόπο...