Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ένας στους έξι αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγης στη Γαλλία

Ένας στους έξι κατοίκους της Γαλλίας στεγάζεται σε κακές έως άθλιες συνθήκες ή είναι άστεγος, διαπιστώνει η ετήσια έκθεση του Ιδρύματος Αββάς Πιέρ, η οποία δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Παρίσι και υπογραμμίζει ιδιαίτερα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο πρόβλημα της στέγης.
Σύμφωνα με την έκθεση, στη Γαλλία υπάρχουν περίπου 100.000 άνθρωποι χωρίς σταθερή κατοικία. Επιπλέον, 10 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε προσωρινή στέγη, όπως σε δωμάτια ξενοδοχείων, τροχόσπιτα ή πρόχειρα καταλύμματα έκτακτης ανάγκης.
Ορισμένοι απειλούνται με έξωση, άλλοι ζουν σε ανθυγιεινές συνθήκες ή σε χώρους όπου στεγάζονται και πολλοί άλλοι, ενώ υπάρχουν και πολλοί που φιλοξενούνται.
Η έκθεση εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για τα 600.000 παιδιά που υπολογίζεται πως ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες, με αποτέλεσμα να απειλούνται από διάφορες ασθένειες και διαταραχές, όπως η μολυβδίαση, τα αναπνευστικά προβλήματα, υποσιτισμός, διαταραχές ύπνου, μαθησιακά προβλήματα, δυσκολίες κοινωνικής ενσωμάτωσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

2 σχόλια:

koulpa είπε...

κι εμείς.. οι ενεργοι οικονομικά πολίτες.. αν μοιραστούμε το εξωτερικό χρέος.. χρωστάμε ένα διαμερισματάκι ο καθένας.. και οι μισοί μπορεί να χρωστάμε κι ένα εσωτερικά.. κλάφτα.. :):)
σκέφτομαι εδώ και καιρό μήπως να μετακομίσω σε ένα κληστό φορτηγάκι.. :):)
καλησπέρα και καλό μήνα :):)

geokalp είπε...

καλημέρα koulpa και ότι επιθυμείς!
να 'μαστε καλά πρώτα απ'όλα!

στη Καλιφόρνια εδώ και χρόνια μένουν σε τροχόσπιτα!
είναι από τα λίγα σε κάποια ανεπτυγμένη περιοχή αυτού του κόσμου που είναι πιο μπροστά από μας!!