Πέμπτη 31 Μαΐου 2007

Ξενοίκιαστα διαμερίσματα - Αθήνα


Πανελλήνια Oμοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.
Το ένα στα δέκα, περίπου, καταστήματα που βρίσκεται στο ισόγειο κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας και στα βόρεια προάστια παραμένει ξενοίκιαστο για πάνω από έξι μήνες, ενώ αν σε αυτά συνυπολογιστούν και τα μαγαζιά εντός των στοών ή στον πρώτο όροφο, τότε το ποσοστό ξεπερνά το 15%.
«Τα Νέα»
η έρευνα η οποία έγινε σε δείγμα 3.230 καταστημάτων,
Στην Ερμού, το μεγάλο ποσοστό αδιάθετων καταστημάτων που φτάνει το 10,4% οφείλεται κυρίως στα πολλά κενά μαγαζιά στο κομμάτι του δρόμου από το Μοναστηράκι έως τον Κεραμεικό.
Δρόμοι που σχεδόν σε κάθε τετράγωνό τους συναντά κανείς και από ένα ενοικιαστήριο καταστήματος είναι η Αιόλου, με ποσοστό ξενοίκιαστων 25,8%, η Αθηνάς με 17,3% και η Περικλέους με 18,6%, αλλά και μικρότεροι δρόμοι, όπως η Αγίας Ειρήνης με 60%, η Χρυσοσπηλιωτίσσης (53,8%) και η Βασιλικής (40%).
Η έρευνα κατέγραψε επίσης τα κενά καταστήματα σε δύο δήμους των βορείων προαστίων, το Χαλάνδρι και το Μαρούσι, όπου τα ποσοστά αδιάθετων καταστημάτων είναι σαφώς μικρότερα του κέντρου. Στο Χαλάνδρι ο μέσος όρος του σχετικού ποσοστού κινείται στο 4,2%, στο Μαρούσι στο 6,4%, ενώ στο κέντρο φτάνει το 13,4%.
Πέρα από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα που ήδη λειτουργούν (εμβαδού 350.000 τ.μ.), έχει εξαγγελθεί η ίδρυση και λειτουργία εντός του Λεκανοπεδίου μέσα στα επόμενα χρόνια, περίπου δέκα νέων πολυκαταστημάτων συνολικής επιφάνειας 280.000 τ.μ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: