Σάββατο, 2 Ιουνίου 2007

Περιβάλλον - Ελλάδα - ΕΕ


Οι Ελληνες λατρεύουν το ΙΧ, παράγουν αφειδώς απορρίμματα χωρίς να συμμετέχουν σε καμμίας μορφής ανακύκλωση και παρ'όλα αυτά δηλώνουν περιβαλλοντικά ευαίσθητοι.

Έρευνα της V-PRC/Public Issue, σε συνεργασία με την WWF Ελλάς, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την 5η Ιουνίου, έδειξε ότι οι Ελληνες ανησυχούν μεν για την κατάσταση του περιβάλλοντος, δεν θεωρούν όμως ότι τους αναλογεί μέρος της ευθύνης για την άσχημη κατάσταση. Ενώ το 57% δηλώνει ενημερωμένο σε θέματα περιβάλλοντος και ένας στους δυο θεωρεί ότι προφυλάσσειτο περιβάλλον στο κομμάτι που του αναλογεί, το 54% δηλώνει ότι κινείται στην πόλη αποκλειστικά με ΙΧ, το 58% δεν έχει πετάξει ποτέ τα απορρίμματά του σε κλάδους ανακύκλωσης και το 44% δεν έχει καταναλώσει ποτέ βιολογικά προϊόντα...

Είναι ενδιαφέρον ότι μεγαλύτερο βαθμό «αυτοσυνειδησίας» για το περιβάλλον θεωρούν ότι έχουν οι άνθρωποι κατώτερης εκπαίδευσης και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Παρ'όλα αυτά, περισσότερο ευαισθητοποιημένες και διατεθειμένες να κάνουν κάτι για το περιβάλλον εμφανίζονται οι γυναίκες των 55 ετών και άνω που προέρχονται από αγροτικές ή ημιαστικές περιοχές.Αν και το 86% θεωρεί κακή την κατάσταση του περιβάλλοντος στον πλανήτη, μόλις το 54% θεωρεί ότι σε εξίσου κακή κατάσταση βρίσκεται το περιβάλλον στην Ελλάδα. Το 91% θεωρεί ότι η περιβαλλοντική κατάσταση στον πλανήτη έχει επιδεινωθεί την τελευταία δεκαετία. Το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα ανέρχεται σε 78%, ενώ το 13% θεωρεί ότι η κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα έχει παραμείνει σταθερή την τελευταία δεκαετία. Ενας στους τρεις θεωρεί ότι κυρίαρχο περιβαλλοντικό πρόβλημα στον πλανήτη και τη χώρα είναι η ρύπανση και η μόλυνση. Ως σημαντικότερο παγκόσμιο μελλοντικό πρόβλημα προσδιορίζεται η αλλαγή του κλίματος. Η αποψίλωση των δασών, οι πυρκαγιές και τα σκουπίδια επσημαίνονται ως τα σοβαρότερα προβλήματα στην Ελλάδα.

Τα κράτη και τις κυβερνήσεις θεωρούν οι Ελληνες κυρίως υπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση, ενώ ήσσονος σημασίας θεωρείται η ευθύνη των επιχειρήσεων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

kontaxis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kontaxis είπε...

Δειτε την ιστοσελιδα www.hybridcars.gr (Υβριδικα Αυτοκινητα στην Ελλαδα) μπας και αρχισουμε να βαζουμε μυαλο