Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Focus Bari: To 18% των Ελλήνων χρησιμοποιεί αποκλειστικά κινητό τηλέφωνο

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας της Focus Bari που παρουσίασε χθες η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ξένια Κούρτογλου, στο πλαίσιο του 10ου διεθνούς συνεδρίου τηλεπικοινωνιών Info-Com World.

Χρησιμοποιώντας δείγμα 20.000 ατόμων, η έρευνα της Focus Bari κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 18% των Ελλήνων χρησιμοποιεί μονάχα κινητό τηλέφωνο, ενώ το 82% διαθέτει σταθερό τηλέφωνο στο νοικοκυριό του.

Μάλιστα, το ποσοστό διείσδυσης των κινητών τηλεφώνων φθάνει στο 91% στις ηλικίες 18 έως 70 ετών. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των παιδιών, ηλικίας 7 έως 12 ετών, που διαθέτουν κινητό, καθώς το ποσοστό τους προσεγγίζει το 21%, ενώ στη κατηγορία 10 έως 12 ετών φθάνει στο 32%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ Σεπτεμβρίου 2007 και Μαρτίου 2008 με τη συμμετοχή 20.000 ατόμων από ολόκληρη την επικράτεια, χθες, όμως, ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Η διείσδυση είναι σαφώς υψηλότερη στις νεαρότερες ηλικίες, καθώς στις ηλικίες 18 έως 24 ετών φθάνει στο 99% και στις ηλικίες 25 έως 34 ετών στο 98%.

Το 51% χρησιμοποιεί πακέτο καρτοκινητής σύνδεσης

Αξιοπρόσεκτο είναι ακόμα το στοιχείο ότι το 51% των Ελλήνων χρησιμοποιεί κάποιο πακέτο καρτοκινητής σύνδεσης, το 44% έχει πρόγραμμα συμβολαίου, ενώ υπάρχει και ένα 6% που έχει και τα δύο. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η καρτοκινητή τηλεφωνία χρησιμοποιείται σε ποσοστά άνω του 60% με 65% στην Ελλάδα.

Η Focus Bari εντόπισε τρεις μεγάλες ομάδες χρηστών κινητών τηλεφώνων. Η πρώτη είναι οι «αδαείς» που αντιπροσωπεύουν περίπου το 44% του συνόλου των χρηστών και χρησιμοποιούν τη συσκευή τους ως απλό τηλέφωνο, μόνο για εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και δεν ενδιαφέρονται για άλλες υπηρεσίες.

Η δεύτερη είναι οι «σύγχρονοι» που αντιπροσωπεύουν το 45%. Πρόκειται για ανθρώπους που χρησιμοποιούν παραδοσιακές υπηρεσίες, όπως τα SMS και ο προσωπικός τηλεφωνητής και για τους οποίους το κινητό τηλέφωνο είναι χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο, καθώς και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας τους.

Τέλος, υπάρχουν και οι «προχωρημένοι» που χρησιμοποιούν πιο προηγμένες υπηρεσίες και για τους οποίους το κινητό τηλέφωνο είναι προέκταση του εαυτού τους.

http://www.capital.gr/news.asp?Details=592071

Δεν υπάρχουν σχόλια: