Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Απιστία - ηλικίες

Οι ηλικίες 46-55 ετών αποδεικνύονται οι πιο ζωηρές στην απιστία, σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνα που παρουσιάστηκε σε ειδική ημερίδα.
Στην περίπτωση των γυναικών είναι η κλιμακτήριος και η ανάγκη συναισθηματικής και σεξουαλικής επιβεβαίωσης, ενώ στους άνδρες η δεύτερη... άνθηση, εκεί γύρω στα 50.
Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Τρίτης, η σχετική μελέτη έγινε από την κλινική ψυχολόγο Χαρά Νομικού και τους συνεργάτες της και παρουσιάστηκε σε ημερίδα με θέμα «Σχέσεις σε κρίση».
Παρουσιάζοντας τα ευρήματα οι ειδικοί τόνισαν ότι σε όλες τις ηλικίες οι σχέσεις του ζευγαριού περνούν δυσκολίες. Τα ζευγάρια 26-35 ετών αντιμετωπίζουν προβλήματα που εστιάζονται κυρίως στην παρεμβατική συμπεριφορά των γονέων τους.
Στις ηλικίες 36-45 ετών τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας
. Είναι η περίοδος που προστίθενται νέα μέλη στην οικογένεια, κάτι που δημιουργεί θέμα επικοινωνίας και συνεννόησης.
Η ίδια έρευνα έδειξε ότι η συναισθηματική αποξένωση και η έλλειψη επικοινωνίας είναι τα χαρακτηριστικά του ζευγαριού που κάνουν αναγκαία την παρέμβαση των ειδικών.
Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

Σοφία είπε...

Ή ίσως να φταίει ότι μετά τα 45 αρχίζουν να βαριούνται. Οι περισσότεροι θα έχουν κλείσει 10ετία, ίσως και 20ετία με τον σύντροφό τους, το οποίο σημαίνει τουλάχιστον 5-10 χρόνια ταλαιπωρίας για την ανατροφή των παιδιών, για να φτάσουν τα λεφτά, για να φροντίσουν γονείς και πεθερικά, και σου λένε ή τώρα θα χαρώ ή ποτέ - και νάτες οι απιστίες. Άσε που μετά τα 45-50 ο ένας από τους δύο, αν όχι και οι δύο, ενδέχεται να έχουν χάσει την παλιότερη αίγλη τους, όλο και κάποια κιλάκια παραπάνω θα έχουν, όλο και κάποια μαλλάκια θα έχουν χάσει, οπότε η αναζήτηση της ομορφιάς και μόνο σε οδηγεί στο ξένο. Αν δεν ήταν και από την αρχή γερή η σχέση... η απιστία είναι μονόδρομος.

geokalp είπε...

σοφία και ότι λες αλλά και το άρθρο είναι πάρα πολύ λογικά
απλά κάνει λίγο εντύπωση η ηλικία ..απιστίας!