Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα της GPO για λογαριασμό του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων.
Το 44,9% των Ελλήνων τρώει κρέας μία με δύο φορές την εβδομάδα, το 3,7% κάθε μέρα και το 7,2% πέντε με έξι φορές την εβδομάδα. Στην έρευνα καταγράφεται ένα 1% που δηλώνει ότι απέχει από το κρέας.
Το 59,5% των ερωτηθέντων προτιμά το μοσχαρίσιο κρέας και το 50,9% το κοτόπουλο. Χοιρινό επιλέγει το 34,3% και αιγοπρόβειο το 9,2%.
Το 89,7% των πολιτών επιλέγει ελληνικά κρέατα, το 1,2% εισαγόμενα, ενώ το 7,8% και τα δύο. Το 53,2% δηλώνει ότι προτιμά ελληνικό κρέας λόγω καλύτερης ποιότητας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (79,6%) δηλώνει ότι τα ελληνικά κρέατα έχουν καλύτερη ποιότητα. Αλλωστε αυτό είναι και το κριτήριο επιλογής κρέατος για το 74,6% των ερωτηθέντων.
Τέλος, το 62,9% των ερωτηθέντων ισχυρίζεται ότι ελέγχει πάντοτε την προέλευση του κρέατος, ενώ το 71,2% του δείγματος δηλώνει ότι δεν έχει πέσει ποτέ θύμα απάτης.
Newsroom ΔΟΛ

3 σχόλια:

Σοφία είπε...

Αυτή την έρευνα πρέπει να τη μεταφράσω και να τη δείξω στους συναδέλφους μου που νομίζουν ότι όλοι στην Ελλάδα τρώνε αρνί (εγώ δεν τρώω και τους φαίνεται πολύ παράξενο).

geokalp είπε...

Σοφία μιλάμε για τρελά ανεβασμένο επίπεδο...
κάτι σα τρελές αγελάδες!!

zoroab είπε...

To πιο αστειο στην υποθεση ειναι οτι ολοι επιλεγουν ελληνικο κρεας ενω το 60% ειναι εισαγομενο.Επομενως 2 τινα συμβαινουν.Ειτε αυτοι που τρωνε το εισαγομενο τρωνε για....σαραντα ειτε οι Ελληνες το θελουν το δουλεμα και μαλιστα συνεχιζουν να επιμενουν οτι ειναι γατοι και δεν μπορει να τους κοροιδεψει κανεις.Πω πω κατι λαγωνικα