Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

μη νόμιμοι μετανάστες - Ελλάδα

Από 172.250 έως 209.402 υπολογίζονται οι μη νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ), την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Α.Ζαβός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.
Ο μη σαφής υπολογισμός του αριθμού της συγκεκριμένης ομάδας μεταναστών οφείλεται στο ότι η έρευνα στηρίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από διαφορετικές πηγές, όπως τα υπουργεια Εσωτερικών, Παιδείας, αλλά και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις, η Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.ά. και σε αναγωγές των εκτιμήσεών τους, αλλά και στις απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα των Συλλόγων Μεταναστών.
Παραδείγματός χάριν από τα στοιχεία των αλλοδαπών μαθητών που είναι εγγεγραμμένοι στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπολογίζεται ότι ο ελάχιστος αριθμός των μη νόμιμων μεταναστών που διαμένουν στη χώρα ανέρχεται στα 184.783 άτομα και ο μέγιστος στα 275.500, με μέσο όρο δηλαδή 230.142 άτομα.
Μια άλλη εκτίμηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σχετικά με τις συλλήψεις και τις απελάσεις εκτιμά ότι στην Ελλάδα διαμένουν 209.402 άτομα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: