Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

δημοσκοπήσεις - Ελλάδα - πολιτική - πρόθεση ψήφου

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο νέων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της VPRC για την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 4,5 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ συγκεντρώνοντας ποσοστό 37% έναντι 32,5% του κυβερνώντος κόμματος. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, το ΚΚΕ με 8%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 4% και οι Οικολόγοι – Πράσινοι 4,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται εκ νέου ο Κώστας Καραμανλής με 32% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 30%. «Κανένας» απαντά το 35% των ερωτηθέντων.

Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της FOCUS για τη Real news. Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 28,7%, ακολουθει η ΝΔ με 25%, το ΚΚΕ με 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,1% και ο ΛΑ.Ο.Σ. με 3,5%

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής διατηρεί σταθερό προβάδισμα με 37,3%, έναντι του 27,1% του Γιώργου Παπανδρέου , με το 33,6% να απαντά κανένας από τους δυο.

Τη βεβαιότητα για την επανεκλογή Καραμανλή εκφράζει ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς, παρέχοντας πλήρη στήριξη στον πρωθυπουργό. Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα των δύο μεγάλων κομμάτων στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Σαμαράς τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο Της Κυριακής: «Οσοι τρομάζουν με τη βεβαιότητα ότι ο Καραμανλής θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τη βεβαιότητα αυτή"

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/23/1595317.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: