Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Δημοσκοπήσεις - 25/4/2010

Διαφορά 8,7 ποσοστιαίες μονάδες του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Ρας (Rass) για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν».

Συγκεκριμένα, το 31,4% του πανελληνίου δείγματος 1.001 που ερωτήθηκαν τηλεφωνικά εξέφρασαν την πρόθεση να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ το 22,7%, ΚΚΕ 7,9%, ΛΑΟΣ 4,7%, ΣΥΡΙΖΑ 4,5%, Ο-Π 3,3%, άλλο κόμμα 2,2%, άκυρο-λευκό 3,9%, ενώ το ποσοστό της «αδιευκρίνιστης ψήφου» ανήλθε στο 19,4%.

Στην έρευνα, που διεξήχθη πριν την ανακοίνωση της πρόθεσης της κυβέρνησης να ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, τέθηκε και ερώτημα για το τι είναι πιθανότερο να συμβεί με την εμπλοκή του ΔΝΤ

Με την πιθανότητα «Το ΔΝΤ θα επιβάλλει ακραία μέτρα λιτότητας και θα αυξήσει την ανεργία» συμφώνησε το 62,9% των ερωτηθέντων, με την πιθανότητα «Το ΔΝΤ θα βάλει τάξη στη χώρα σταματώντας την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και εξαναγκάζοντας το πολιτικό σύστημα να κάνει όσα έπρεπε να είχε ήδη κάνει» συμφώνησε το 26,2%, με την πιθανότητα να συμβούν «και τα δύο» το 7,3% ενώ, «δεν ξέρω / δεν απαντώ» δήλωσε το 3,6%.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1807271

Ευθύνες τόσο στον Κ. Καραμανλή όσο και στο Γ. Παπανδρέου προσάπτουν οι πολίτες για την τρέχουσα οικονομική συγκυρία και την προσφυγή στο ΔΝΤ και στην πλειοψηφία τους εμφανίζονται σίγουροι ότι θα επιβληθούν ακραία μέτρα λιτότητας.

Σύμφωνα με δημσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το 85% των πολιτών πιστεύει ότι ο Κώστας Καραμανλής γνώρισε τη δεινή κατάσταση της οικονομίας και για αυτό αποχώρησε. Το 65% υποστηρίζει πως και ο Γιώργος Παπανδρέου είχε γνώση του προβλήματος. Σύμφωνα με το 28,2% των ερωτηθέντων οι επιλογές του πρωθυπορυγού μετά την ανάληψη της εξουσίας ήταν λάθος και σύμφωνα με το 37,3% ήταν καθυστερημένες. Τέλος, το 64,5% λέει όχι στη μείωση μισθών και συντάξεων.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για «το Παρόν», το 62,9% των ερωτηθέντων πιστεύει πως το ΔΝΤ θα επιβάλλει ακραία μέτρα λιτότητας και η ανεργία θα αυξηθεί.

Το 26,2% υποστηρίζει πως «το ΔΝΤ θα βάλει τάξη στη χώρα σταματώντας την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και εξαναγκάζοντας το πολιτικό σύστημα να κάνει όσα έπρεπε να είχε ήδη κάνει». Με την πιθανότητα να συμβούν «και τα δύο» συμφωνεί το 7,3%.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1807276

Δεν υπάρχουν σχόλια: