Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Δυσαρέσκεια αλλά και στήριξη προς την κυβέρνηση δείχνει νέα δημοσκόπηση

Το 67% των Ελλήνων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης, ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να θεωρείται ως το καταλληλότερο κόμμα για να κυβερνήσει τη χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και της εφημερίδας Καθημερινή, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τα προβλήματα της χώρας.

Εντούτοις, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού αυξήθηκε στο 68% τον Απρίλιο από 66% στην ίδια έρευνα τον Μάρτιο, παρά τα σκληρά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα δημοσιονομικά της προβλήματα.

Υψηλή παραμένει και η δημοτικότητα του ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει το 46,5% των ερωτηθέντων στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, έναντι 47,5% το Μάρτιο. Μόνο το 30% δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν την Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, το 50% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερέψει, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία αναφέρει την οικονομία ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας με ποσοστό 75%, έναντι 74% τον Μάρτιο.

Όσον αφορά τις προσδοκίες για κοινωνικές αναταραχές τους προσεχείς μήνες, το 66% απάντησαν ότι αυτές θα είναι αρκετές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: