Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

δημοτικότητα Σαρκοζί

Κάτω από το 30% έχει πέσει το ποσοστό αποδοχής της πολιτικής του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, για πρώτη φορά, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Sofres για λογαριασμό του Le Figaro.

Ειδικότερα, οι θετικές γνώμες για τον Νικολά Σαρκοζί είναι μόλις 28%, έναντι 31% τον περασμένο μήνα. Το 70% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι δυσαρεστημένοι από τον πρόεδρο της χώρας, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 5% - ήταν στο 65% τον περασμένο μήνα.

Πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό αποδοχής που συγκεντρώνει ο Νικολά Σαρκοζί από τον Μάιο του 2007, όταν ανέλαβε στην προεδρία και ακολουθεί μία σειρά από δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι μειώνεται διαρκώς η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει συζητήσεις στους κόλπους της κεντροδεξιάς παράταξης ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012.

Ιδιαιτέρως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μετά τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, στον απόηχο της σημαντικής ήττας που υπέστη η κεντροδεξιά στις περιφερειακές εκλογές.

«Οι Γάλλοι δεν δείχνουν ευτυχισμένοι με την πρώτη αντίδρασή του (στην εκλογική ήττα)», γράφει η συντηρητική Le Figaro, που παραδοσιακά θεωρείται υποστηρίκτρια του Σαρκοζί.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: