Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

έγγυες - κινητά

Μία ακόμα έρευνα έρχεται να ενοχοποιήσει την υπερβολική χρήση των κινητών. Επιστήμονες από το UCLA της Καλιφόρνιας και του Ααρχους της Δανίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μητέρες σε ενδιαφέρουσα που χρησιμοποιούν το κινητό τρεις φορές την ημέρα, φέρνουν στη ζωή υπερκινητικά παιδιά.
Όπως αναφέρεται στα Νέα της Δευτέρας, η έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 13.000 παιδιά μέχρι 7 ετών.
Αναλυτικά, όταν μια έγκυος χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο δύο ή τρεις φορές την ημέρα, αυξάνεται ο κίνδυνος τα παιδιά τους να αναπτύξουν μέχρι την ηλικία των 7 ετών προβλήματα όπως υπερκινητικότητα, δυσκολίες στη συμπεριφορά, την έκφραση των συναισθημάτων και στις σχέσεις τους.
Οι επιστήμονες επισήμαναν ακόμη πως η πιθανότητα να αναπτυχθούν προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά αυξάνεται αν και τα ίδια χρησιμοποιούν τα κινητά πριν συμπληρώσουν το έβδομο έτος της ηλικίας τους.
Οι ερευνητές που συμμετείχαν ρώτησαν τις μητέρες 13.159 παιδιών που γεννήθηκαν στη Δανία στα τέλη της δεκαετίας του 1990 για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους καθώς και για τη συμπεριφορά των παιδιών τους.
Το γεγονός ότι οι μητέρες είχαν γεννήσει όταν ακόμη η χρήση των κινητών δεν ήταν εκτεταμένη και περίπου οι μισές το χρησιμοποιούσαν σπάνια ή καθόλου, βοήθησε τους επιστήμονες να καταλήξουν σε συγκριτικά αποτελέσματα.
Έτσι, οι πιθανότητες να αποκτήσουν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς οι μητέρες που χρησιμοποιούν το κινητό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βρέθηκε πως είναι αυξημένες κατά 54% σε σύγκριση με τις μητέρες που δεν το χρησιμοποιούν καθόλου.
Newsroom ΔΟΛ

Καλά, αν είναι μόνο αυτό, η υπερκινητικότητα, καλό είναι, όχι κακό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: