Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

τιμολόγια των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών

Τα τιμολόγια των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών φαίνεται να είναι τα μόνα που αντιστέκονται στο κύμα αυξήσεων, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία της ΕΕΤΤ.
Μέχρι και κατά 76% έχουν μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια οι τιμές των πακέτων του γρήγορου Ίντερνετ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων το κόστος των αστικών κλήσεων παραμένει σταθερό από το 2002 και των υπεραστικών από το 2003.
Όσον αφορά τα πακέτα του γρήγορου Ίντερνετ, ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των παρόχων αναμένεται να ρίξει κι άλλο τις τιμές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις σχετικής μελέτης του υπουργείου Μεταφορών, έως τα τέλη του 2008 το μέσο μηνιαίο κόστος ανά σύνδεση θα πέσει στα 17,5 ευρώ και το 2010 στα 14,5 ευρώ.
Μειούμενο βαίνει και το κόστος των κλήσεων προς κινητά, το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα τέλη τερματισμού κλήσης στα δίκτυα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΕΤΤ για τις κλήσεις προς τα κινητά, από τις αρχές του 2001 μέχρι σήμερα τα τέλη τερματισμού παρουσιάζουν συνεχή μείωση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέσο κόστος κλήσης από συνδρομητή του ΟΤΕ προς κινητό ήταν: στα τέλη του 2005 0,22 ευρώ/λεπτό, στα τέλη του 2006 0,19 ευρώ/λεπτό και στα τέλη του 2007 0,16 ευρώ/λεπτό.
Πάντως, όσον αφορά την κινητή τηλεφωνία η ΕΕ πιέζει τη χώρα μας για περαιτέρω μείωση των τιμών, κυρίως στα τιμολόγια αποστολής- λήψης δεδομένων στο εξωτερικό, τα οποία θεωρούνται ακόμα υψηλά.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: