Κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο βρίσκεται η αγοραστική δύναμη των Ιταλών, η οποία αντιστοιχεί στο 102% της αγοραστικής δύναμης του μέσου ευρωπαίου, καθώς και των Ισπανών (103%).
Κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά πάνω από το 90% βρίσκεται η αγοραστική δύναμη των Κυπρίων (96%), των Ελλήνων (94%) και των Σλοβένων (91%).
Εξάλλου, η αγοραστική ισχύς των Τσέχων, των Μαλτέζων, των Πορτογάλων και των Σλοβάκων βρίσκεται μεταξύ 70% και 90% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Κάτω από το 70% του ευρωπαϊκού μέσου όρου βρίσκεται η αγοραστική δύναμη των Εσθονών, των Ούγγρων, των Λιθουανών, των Λετονών και των Πολωνών.
Η αγοραστική δύναμη των Ρουμάνων αντιστοιχεί στο 47% του ευρωπαϊκού μέσου όρου και των Βούλγαρων στο 41%.
Αντιθέτως, οι Λουξεμβούργιοι έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική ικανότητα στην «ΕΕ των 27», η οποία αναλογεί στο 276% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Ακολουθούν οι Ιρλανδοί (135%) και οι Ολλανδοί (134%). Επίσης, η αγοραστική ισχύς των Αυστριακών, των Δανών, των Σουηδών, των Φιλανδών, των Γερμανών, των Βρετανών και των Βέλγων αναλογεί μεταξύ 110% και 130% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Σημειώνεται ότι η αγοραστική δύναμη των Τούρκων αντιστοιχεί στο 46% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, των κατοίκων της ΠΓΔΜ στο 33%, των Σέρβων στο 36% και των Αλβανών στο 26%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου