Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Βρετανία: Δυσκολότερη η «αποκόλληση» των ανδρών από το πατρικό τους

Δύο φορές περισσότεροι, σε σχέση με τον αντίστοιχο γυναικείο πληθυσμό, είναι οι άνδρες κάτω των 30 ετών που εξακολουθούν να ζούν μαζί με τους γονείς τους στη Βρετανία, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές.

Μελέτη του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής καταδεικνύει πως το 24,5% των ανδρών ηλικίας μεταξύ 25-29 ετών εξακολουθούν να ζουν στο πατρικό τους σπίτι, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τις γυναίκες ανέρχεται στο 12,8%.

«Η μετάβαση προς την ενήλικη ζωή αναβάλλεται διαρκώς και γίνεται όλο και λιγότερο τυποποιημένη», τονίζεται στη μελέτη.

Ωστόσο, οι γυναίκες εμφανίζονται να διαψεύδουν αυτήν την τάση: «σε κάθε ηλικία, οι γυναίκες τείνουν περισσότερο να μένουν μακριά από την οικογενειακή εστία απ’ ότι οι άνδρες», σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας.

Στην ηλικιακή κατηγορία 30-34 ετών, το ποσοστό των κορών που ζουν με τους γονείς τους ανέρχεται στο 4,9%, έναντι ποσοστού 10,3% των γιών.

Βάσει της μελέτης όλο και περισσότερα παιδιά επιστρέφουν στην πατρική φωλιά μετά τις πανεπιστημιακές σπουδές.

Η παγκόσμια ύφεση, οι μικρές επαγγελματικές ευκαιρίες και η αδυναμία να πληρωθούν τα ακριβά ενοίκια, είναι μεταξύ των λόγων που αναφέρονται στην έκθεση ερμηνεύοντας την τάση των παιδιών να μένουν με τους γονείς τους και σε μεγάλη ηλικία.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Reuters

2 σχόλια:

koulpa είπε...

axaxaxa εγώ άρχισα να αυτονομούμαι στα 14.. και 31 χρόνια μετά θέλω να γυρίσω πίσω.. :):)
την καλημέρα μου :):)

geokalp είπε...

είσαι θεός!!!

το καλύτερο σχόλιο που έχω λάβει εδώ και καιρό!!!

χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!