Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Θερινές εκπτώσεις 2007 - Ελλάδα

Πιο φθηνά, πιο φθηνά...
Έως 20% η αύξηση του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα μετά τις εκπτώσεις

Έως και κατά 20% υψηλότερος, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, είναι ο τζίρος στα εμπορικά καταστήματα δέκα ημέρες μετά την έναρξη των θερινών εκπτώσεων.
Oι πρώτες εκτιμήσεις των ίδιων των επιχειρηματιών, επισημαίνουν «Τα Νέα», μιλάνε για αύξηση του τζίρου κατά 10% έως και 20% σε σχέση με την περυσινή περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ήταν μάλιστα κατά περίπου δύο εβδομάδες συντομότερη.
Οι εκπτώσεις σε ενδύματα, αλλά και υποδήματα, κυμαίνονται μεταξύ 30% και 50%, ενώ στα γυναικεία είδη φτάνουν ακόμη και μέχρι το 60%- τόσο σε ρούχα όσο και σε παπούτσια.
Από την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων η κίνηση σε καταστήματα της Ερμού άρχισε να τονώνεται αισθητά. Όμως, ο καύσωνας των δύο τελευταίων ημερών προκάλεσε ανησυχία στους εμπόρους.
Αντίθετα, στους κλιματιζόμενους χώρους των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Αυτό συμβαίνει στο πολυκατάστημα Αttica, αλλά και στο Μall.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Αttica, Κ.Λαμπρόπουλο, ο τζίρος του πολυκαταστήματος τον Ιούλιο παρουσιάζει αύξηση γύρω στο 40%, καθώς οι εκπτώσεις φτάνουν έως και 70%, ενώ υπάρχουν και ειδικές προσφορές που αντιστοιχούν ακόμη και στο 80% της αρχικής τιμής των προϊόντων.
Στο Μall, οι καταναλωτές προσπαθούν να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις, που φτάνουν συνήθως έως 50%.
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται και οι έμποροι ηλεκτρικών ειδών, όπου οι εκπτώσεις φτάνουν στο 50%.
Τέλος, στα καταστήματα καλλυντικών, όπου οι πωλήσεις παρουσίαζαν μείωση σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς έλειψαν φέτος τα ειδικά προγράμματα προσφορών, οι εκπτώσεις κινούνται από 25% μέχρι και 70%.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: