Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Ευρυζωνικότητα - Ελλάδα



Περισσότεροι στο Διαδίκτυο
Το 7% πλησιάζει το ποσοστό των Ελλήνων με ευρυζωνική σύνδεση

Στο 6,84% διαμορφώθηκε η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου 2007, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας. Το ποσοστό αυτό βρίσκεται κοντά στο 7% που είχε θέσει ως στόχο η κυβέρνηση για το τέλος του 2008. Ο αριθμός των ευρυζωνικών συνδέσεων (DSL) γραμμών ανέρχεται πλέον σε 760.698, αυξημένος κατά 156,39% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατά 56% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο (Αύγουστος 2006 - Ιανουάριος 2007).
Στο πρώτο εξάμηνο του 2007, ενεργοποιούνταν κατά μέσο όρο 45.470 νέες συνδέσεις κάθε μήνα.
Ένα επιπλέον στοιχείο που προκύπτει είναι ότι το τελευταίο τρίμηνο αυξήθηκαν σημαντικά οι συνδέσεις σε ιδιόκτητα δίκτυα παρόχων εκτός του ΟΤΕ.
Όσον αφορά το κόστος των ευρυζωνικών συνδέσεων, στη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου συνεχίστηκε, αν και σε σαφώς μικρότερη κλίμακα, η πτωτική τάση των τιμών, ιδιαίτερα στις συνδέσεις υψηλής ταχύτητας (μείωση 16,2% σε ταχύτητα 2Mbps).
Μελανό σημείο, επισημαίνει το Παρατηρητήριο, είναι η δυσαρέσκεια που έχει καταγράφεται για την ταχύτητα ικανοποίησης των αιτημάτων εγγραφής/κατάργησης χρηστών, καθώς και για την και απόκλιση μεταξύ ονομαστικής και πραγματικής ταχύτητας πρόσβασης.Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας, το Παρατηρητήριο προβλέπει ότι στα τέλη του τρέχοντος εξαμήνουη διείσδυση θα αυξηθεί στο 8,6% έως το 10,3%, αύξηση που κρίνεται «ικανοποιητική» για την σύγκλιση με την ΕΕ των «25».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: